Водещите новини! Разлепиха некролози на Хитлер на синагогата в София. Убитият Кирил Русев запорирал активи за 760 хил. лв. на Стоян Александров (и още…)

  • 10 януари 2024 13:35

  • 1624
  • 1
Водещите новини! Разлепиха некролози на Хитлер на синагогата в София. Убитият Кирил Русев запорирал активи за 760 хил. лв. на Стоян Александров (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 януари   

 

Общинските съветници от "Демократи за силна България" (ДСБ) - Пловдив, Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на “Продължаваме промяната - Демократична България”, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската армия “Альоша” да бъде преместен в срок до края на 2024 година. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

В проекта на решение се предлага паметникът да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство и да бъде обявен конкурс от Община Пловдив за реновацията, реставрацията и обновлението на пространството около известния като Альоша монумент.

Общински съветници от ДСБ в Пловдив искат паметникът на Альоша да бъде преместен до края на годината

***


Граф Игнатиев, известен сред мнозина историци като „българомразеца“, както и като „поръчителя на убийството на Васил Левски“. 

Бутнаха фигурата на Граф Игнатиев от бюст-паметника му във Варна

***


Никола Минчев към момента остава предложението на ПП-ДБ за председател на Народното събрание след ротацията, съобщи Йорданова.

Надежда Йорданова: ПП – ДБ е единна парламентарна група

***


План за управление и развитие ще обсъждат днес от 11 часа кметът Васил Терзиев и общинарите от ПП-ДБ, БСП, "Синя София" и "Има такъв народ". Той предвижда изход за излизане от кризата в столицата, която вече трети месец е блокирана без председател на Столичния общински съвет.

Васил Терзиев и Борис Бонев предлагат: Трима души да се сменят като председател на общинарите

***


Застреляният и подготвен за кремация Кирил Русев е запорирал дялове във фирми на покойния Стоян Александров за 760 хил. лв. - сума, за която е водил изпълнително дело срещу него, пише “24 часа”.

След смъртта на бившия финансов министър битката му продължава със сина на финансиста Петър, който наследява милиони в имоти и бизнес, но и дългогодишни спорове с длъжници.

Убитият Кирил Русев запорирал активи за 760 хил. лв. на Стоян Александров

***


Досега си говорехме, че трябва да се вдигнат учителските заплати. Добре. Готово е вече. Но сега започваме да гледаме за резултати. И всички очи са в учителите. Така че е по-добре да започнат с резултатите. 

Люба Йорданова: Учителските заплати се вдигат, но трябва да се подобрят и резултатите на учениците

***


Около 50 души, пострадали от зимната обстановка в София, са преминали през спешния травматологичен кабинет на "Пирогов" тази сутрин, съобщиха за БНР от болницата.

Около 50 потрошени по ледените тротоари на София само тази сутрин

***


Австрийците искаха по-сериозни проверки, за да ни пуснат в Шенген. 

Получават по-сериозни проверки. 

Данъчни и други служби влязоха в австрийски обекти у нас

***


Освен гнусотията на този акт, в обществото се наблюдава и по-голяма гнусотия – одобрителните коментари из интернет. Нещо, което сочи, че не е присъщо само на „една малка група“, а е в сърцето на мнозина, но малцина го демонстрират. 

Което значи, че – дадели им се възможност – и пасивните антисемити ще се включат във вълната насилие. 

Но наскоро един депутат каза, че нямало нужда от средства за борба с антисемитизма… Такива ми ти работи в нашата държава. 

Разлепиха некролози на Хитлер на фасадата на Софийската синагога

***


Става въпрос за две жени и един мъж, които задигали пари и банкови карти предимно от пенсионери. Историята завършила с щастлив край за потърпевшите, тъй като полицията успяла да върне парите им.

Заловиха банда българи, извършвала серийни кражби в Италия

***


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е на четвъртото си посещение в Близкия изток от началото на войната между Израел и терористите от Хамас, пристигна на Западния бряг за разговори с ръководителя на палестинската администрация Махмуд Абас, предаде БНР. 

Блинкън обсъжда с Абас бъдещето на палестинците

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.10 | 13:56

1
СЛАВА НА МОГЪЩА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН!

Добави коментар

Водещи новини