Не е ли малко обидно да се връзваш на елементарните манипулации на копейките?

  • 09 януари 2024 17:38

  • 3472
  • 0
Не е ли малко обидно да се връзваш на елементарните манипулации на копейките?
© FB@Паметник на Свободата-Шипка/Novini.bg

Малко ме обижда, като българин, че Копейката се опитва с най-елементарни манипулации да води за носа сънародниците ми; но и малко ме плаши, че има все пак хора, които му се връзват. 

Но – като цяло – поведението му показва отчаяние от собственото неможене. Това хващане за сламката, използването на най-елементарните и долни манипулации демонстрира загуба на почва под краката. 

Заявил, че щели да събарят паметника на Шипка… както демонтирали МОЧА.

Това, рационален възрастен човек може ли да го „роди“?

А НАЙ-обидното в цялата му салата от думи е, че приравнява паметника на Шипка с гнусния паметник на съветската армия. Приравнява един паметник-светиня за България и героичната битка за свободата ни с една историческа лъжа и подигравка – от съветския поробител към поробения български народ. 

Гнусно е да сравняваш двата паметника. 

Единият е паметник на герои, дали живота си за бъдещето на България, другото е едно гигантско недоразумение, построено в чест на кое… на измрелите от препиване с метил руснаци ли? Или в чест на съветските окупатори, изнасилвачи и крадци? Които плесенясалият Гошо Тарабата е поканил в собствената родина, за да я плячкосат, та да могат да го направят него местен представител на помийната империя ссср? Да го направят пръв слуга сред робите. 

Не виждам как може човек, който отказва да си спомни, че Хитлер и Сталин започват Втората световна заедно, като съюзници (Молотов—Рибентроп!), да се нарича „историк“. 

Но много повече НЕ ВИЖДАМ КАК човек, който сравнява Паметника на Свободата – на Шипка, с МОЧА може да се нарича „патриот“. 

Да си киснеш ****** в ледена вода – колкото да се снимаш, за да напишеш после във фейса, че си патриот…

… не те прави НАИСТИНА патриот. Прави те позьор. 

А да сравняваш Шипка с МОЧА те прави… прави те онова, на което те е кръстил народът. Ето ТАКА показваш колко обратното на патриот си. 

От Столетницата пък миналата седмица обясняваха, че щяло да има наплив от бежанци. Техните лъжи не са много по-префинени от копейкинските. Но те сега водят война помежду си, че парите, дето путин ги дава за про-руски проект, са станали клон, на който много местни путинофилчета накацаха. И с резилдента се спречкват, защото той също започва да твори политически проект, който е – повече от ясно – про-руски. 

Та, да… ясно е, че и финтовете им започнаха да стават сходни – все пак един електорат делят. Едни кукички пускат. 

Водещата тогава го попита представителя на Столетницата, ако стане ясно, че няма да има наплив на мигранти, дали от партията му са готови да се извинят. 

Не отговори. 

Започна да усуква. 

Каква изненада, нали…

Има обаче един проблем. Че тия, дето ЕДИН мигрант не са видели през живота си, най-много се чувстват „залети“ от мигранти. Защото имат достъп до сайтовете на копейките, където се лее – освен руската пропаганда – и приказки за рептили, кемтрейлс, син лъч, хаарп, 5 джи и бойни комари. Там им казват, че мигранти са ги залели и те се чувстват залети. Да, дори онези, които живеят в населени места, където не е имало нито един мигрант досега. Дори те се чувстват заплашени и залети. 

Така че малко е трудно да се каже, че на Столетниците ще им се наложи да се извиняват, защото електоратът, за пред който се слагат, не е нужно да види нещо, че да му вярва. Също така не е нужно да НЕ види нещо друго, че да не вярва, че го има. 

Не вярват на собствените си очи толкова, колкото вярват на пропагандата. 

Така че не е нужно да бъдат „залети“ от мигранти, за да вярват, че са. Нужно е само някой Столетник или копейка да излиза през пет минути по телевизора и в интернет и да им КАЗВА, че са залети. И те вярват. Не е нужно да вярват на очите си. Те вярват на пропагандата, защото ИСКАТ да ѝ вярват. 

Така че – дръжте се – в народното творчество на Копейките и Столетниците предстоят дъждове от мигранти. Дори да не ги виждате, те ги виждат. 

Но да си го кажем пак – щом стигнаха и ТОВА дъно да копаят, да се пробват с най-елементарните лъжи; и да копаят вече дъното на електоралния басейн, за да търсят подкрепа…

… вижда се, че са отчаяни. 

Другото, което трябва да очаквате, разбира се, е гледката на мазните борби в т.нар. ляво. Всичкото русофил ще се хвърли срещу себеподобните си – копейки срещу резилдент, столетници срещу резилдент, копейки срещу столетници, резилдент срещу столетници, всички срещу всички. 

Написах „т.нар. ляво“, защото да врякаш СРЕЩУ човешките права и да плачеш за диктатура не те прави „ляв“ човек, а те прави заслепен съветски човек. Но това е друга тема – за по-нататък. Ще се спрем и на това. 

А колкото до паметника на Шипка – спокойно! Всички ще скочим срещу който и да се опита да го махне. Но, слава Богу, никой не е тръгнал да го пипа. 

А днес е затворен достъпът, защото метеорологичните условия са опасни. Повтарям: опасни метеорологични условия. Както се затварят проходи и пътища, така се затварят и достъпи до паркове и паметници, ако е опасно. 

А паметника на Шипка се готвят да го ремонтират. И това е хубаво нещо. Не мога да повярвам, че трябва да си го обясняваме, но да, това е нещо хубаво и нужно. И дори – закъсняло. 

Но пък, преди три години обяснявахме на хора, които гориха медицински маски, че трябва да си мият ръцете, така че… какво съм седнал да се учудвам на нещата, дето трябва да си ги обясняваме. 

Управата на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ обявява, че държавата ще реставрира паметника с 14 милиона лева, в коментари наскачали някакви хора да обясняват, че щели да го бутат…

Народе????

Та… ето за този мозъчен тръст се борят „левите“ (демек, про-руските, путински, съветски) партии у нас. В този електорален басейн искат да ловят риба. 

P.S. Току що научавам, че про-руски организации са предвидили за другата седмица събиране тип седянка с протест пред статуята на София с… искане за премахването ѝ! Статуята, която се намира там, където преди беше статуята на Ленин. 

Не е шега. Тези, дето се борят да запазят МОЧА – монумента на окупатора – се борят сега да бъде разрушен паметникът на София, който те наричат „статуя на Смъртта“ (вероятно са го прочели в някой сайт за кемтрейлс и 5G новини с гарнитура от кремълско повръщано). 

Тези се пишат „патриоти“. 
 

 

________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
3472 0

Водещи новини