Водещите новини! Президентът срещу конституционните промени – рунд пореден. Украйна изпитва дефицит на ракети за ПВО (и още…)

  • 09 януари 2024 13:23

  • 1074
  • 1
Водещите новини! Президентът срещу конституционните промени – рунд пореден. Украйна изпитва дефицит на ракети за ПВО (и още…)
© Getty Images/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 януари   

 

По думите на Любчо Нешков става въпрос за борба за власт.

„Искрено ме притеснява агресията и деструктивността, която президентът демонстрира спрямо политическата система“, посочи журналистът.

Президентът срещу конституционните промени - рунд пореден

***


В основата на убийството по всяка вероятност стоят неуредени финансови взаимоотношения, за които bTV прави разследване още през 2016 г. Разследването е на Мария Цънцарова.

Кирил Русев се свърза преди 8 години с журналиста от bTV и разказа за лихварска дейност, която развива Стоян Александров. Тогава Александров е на ръководна позиция в банка и предлага на бизнесмени в нужда да им дава заеми не от банката, а с лични средства. Лихвите са огромни и са скрити в официално подписани договори.

Убитият в София Кирил Русев в интервю от 2016 г. за схеми с лихварство

***


Водачът на лек автомобил „Мазда“ се е движил по улица „Дунав“ в Хасково и до супермаркет „Авеню“ се блъска челно в гараж.

Шофьор се заби в гараж в Хасково и загина на място

***


На 7 януари в къща в село Буковлък 36-годишен мъж е нанесъл побой на жената, с която съжителства на семейни начала.

Уведомен е прокурор.

Мъж преби приятелката си в Плевенско

***


„Един от примерите за по-ефективно използване на средствата за болнично лечение е масово въвеждане на еднодневната хоспитализация за пациенти. 

Знаем, че за щастие 80% от заболяванията не се нуждаят от пролежавания, достатъчно е да се извърши процедурата или изследването и целта се постига в един ден. Това е правилният път – висококвалифицирана помощ в рамките на един ден", каза в „Денят започва" д-р Иван Маджаров – председател на Българския лекарски съюз.

От БЛС настояват за еднодневни хоспитализации и 25% увеличение на цените на клиничните пътеки

***


Започват все по-очевидно да се наместват парчетата от геополитическия пъзел и да се виждат съюзите…

Цитирайки източници, Axios съобщава, че преди няколко седмици Нетаняху е попитал дали ОАЕ са готови да ги подкрепят с изплащането на средства в помощ на палестинските работници.

Президентът на страната е отговорил, че не може да помогне, а а след това саркастично е предложил на Нетаняху да се обърне към държавния глава на Украйна Володимир Зеленски.

„Мохамед бин Зайед Ал Нахаян заяви, че Зеленски получава много пари от редица страни, така че може би той може да помогне“, отбелязва медията.

Нетаняху поискал помощ от президента на ОАЕ, той го изпратил да иска пари от Зеленски

***


Украйна изпитва дефицит на управляеми ракети за противовъздушна отбрана, заяви днес говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, цитиран от Ройтерс.

Украйна изпитва дефицит на ракети за противовъздушна отбрана

***


Четири китайски балона са пресекли средната линия на Тайванския проток през изминалия ден, съобщава ТАСС.

По информация на тайванското министерство на националната отбрана балоните са забелязани съответно в 11:53 ч. местно време, 13:58 ч., 19:36 ч. и 20:24 ч.

Китайски балони и изтребители пак кръжат около Тайван

***


Правителството на Куба обяви увеличение с 500 процента на цената на горивата, считано от 1 февруари, предадоха световните агенции.

Цената на обикновения бензин ще скочи от 25 песо на 132 песо, което е с 528% повече, а цената на бензина Super ще се увеличи от 30 на 156 песо, което е с 520% процента повече, посочи министърът на финансите Владимир Регуейро по държавната телевизия.

Куба обяви увеличение с 500 процента на цената на горивата от 1 февруари

***


Френската столица Париж кръсти улица в 13-и район на името на британската поп звезда Дейвид Боуи, отбелязвайки 77-ия рожден ден на покойния певец в понеделник, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. 

Улица "Дейвид Боуи" се намира срещу концертната зала, в която певецът изнесе последния си концерт през октомври 2003 г., по време на последното си световно турне. Боуи е смятан за един от най-влиятелните музиканти на 20-и век.

Париж кръсти улица на британския певец Дейвид Боуи

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1074 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 17:07

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини