Водещите новини! ЕК: Онези, които помагат на Русия срещу Украйна, ще понесат последствия. Румен Радев сезира КС за промените в Конституцията (и още…)

  • 08 януари 2024 19:17

  • 2094
  • 14
Водещите новини! ЕК: Онези, които помагат на Русия срещу Украйна, ще понесат последствия. Румен Радев сезира КС за промените в Конституцията (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 януари   

 

ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за незаконното нападение срещу Украйна, нарушават Устава на ООН и международното право, и ще понесат последствия. Това заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с последните руски въздушни удари по Украйна, предаде БТА.

ЕК: Онези, които помагат на Русия във войната срещу Украйна, ще понесат последствия

***


Държавният глава Румен Радев сезира днес Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

Румен Радев сезира КС за промените в Конституцията

***


Конституционният съд образува дело по искане на президента за обявяване на противоконституционност на текстове, които бяха приети от Народното събрание, за промяна в Конституцията, съобщиха от пресцентъра на съда.

КС образува дело по искането на Радев за конституционните промени

***


Носителката на титлата "Мис Силикон" 2022 г. Катрин Йорданова се похвали в социалните мрежи с безразсъдно шофиране. 

На видео се вижда как Йорданова шофира "Мерцедес" с над 250 км/ч, а за фон звучи попфолк музика.

Родна плеймейтка се изфука как фучи с над 250 км/ч по АМ „Тракия“

***


Не мога да разбера – Наказателния кодекс за какво го имат? Подпират си вратата с него ли? В него ясно, подробно и конкретно пише какво представлява насилието срещу животни, как се дефинира и как се наказва.

Как планираме да излезем от това, Калин Стоянов, Борислав Сарафов, Атанас Славов? 

Да се надяваме ли на превенция или все ще вървим след ПРЕДВИДИМИТЕ престъпления, да се вайкаме „как може такова нещо?“, като бабички на пазар?

Продължаваме промяната – Демократична България, ГЕРБ, СДС, ДПС, вие нещо да предложите по отношение на случващото се? Например един-два въпроса в парламентарния контрол, колкото да се сетят министрите, че съществува Наказателен кодекс, с който едни хора явно си подпират вратите? 

Някой, нещо? 

Ще ставаме ли държава или още от същото?

„Браво“, магистрати. С най-елементарните престъпници няма оправяне; ние чакаме с големите да се справите…

***


Твърденията на бившия министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти не отговарят на истината, съобщиха от ведомството по повод медийно участие на Демерджиев по-рано днес. 

От съобщението става ясно, че Кангалджиев ще търси правата си по съдебен ред.

От пресцентъра на МВР припомнят, че лично Иван Демерджиев, в качеството си на министър на вътрешните работи, е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и го е наградил с „Почетен знак“ на МВР III степен.

Неловко: Демерджиев лично наградил зам.-главният секретар на МВР, когото обвини, че е замесен в трафик на мигранти

***


„Жертвата е дължала голяма сума пари на един от изъвшителите. Тепърва ще проверяваме средствата на един от обвиняемите - лицето Александров. По първоначални данни той се е занимавал с лихварска дейност. Жертвата е собственик на фирма, която преди време е стопанисвала ресторант в центъра на София, не е криминално проявен. 

Единият от извършителите е криминално проявен за въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, кражби. 

Гробарят е използвал имената и личните данни на жив човек, съвсем случайно избран, за да се издаде смъртен акт и да се кремира жертвата. Ще разследваме дейността на тази морга“.

ПРБ и МВР с шокиращи разкрития за убийството в София, извършено е заради огромна сума пари

***


Заловиха група бракониери със застреляна сърна в ловна хижа, съобщиха от полицията.

На 7 януари горски инспектори са подали сигнал в Районно управление-Бобов дол, че в землището на село Мламолово са установили петима мъже с месо от забранен за отстрелване дивеч.

Хванаха група бракониери със застреляна сърна

***


Високопоставен представител на военното крило на про-иранската групировка "Хизбула" бе убит днес при израелски удар по автомобила му в Южен Ливан, съобщи за Франс прес източник от ливанските служби за сигурност.

Този военачалник "играеше първостепенна роля в ръководството на военните операции на юг", каза източникът, пожелал анонимност. Ударът е бил нанесен в село, намиращо се на десетина километра от границата с Израел.

Убиха лидера на военното крило на „Хизбула“ при израелска атака в Ливан

***


"Крайнодесни сили превзеха протестите на фермерите", това заяви германският министър на икономиката Роберт Хабек, предаде Би Би Си.

По думите на един от заместниците на канцлера в Берлин Олаф Шолц по време на демонстрации срещу решението на правителството да намали субсидиите за селскостопанските производители:

Открито се издигат националистически лозунги, екстремисти се събират на обществени места и говорят едва ли не за държавен преврат.

Германски министър: Крайнодесни сили превзеха протестите на фермерите

***

Ти ме малтретираш откакто бях малка и продължаваш да тормозиш майка ми... Ще те убия, освен ако ти не убиеш първо мен. С оръжие като страхливец, какъвто си... Аз съм дъщеря на дявола", пише Мари, която също беше професионална тенисистка, достигнала до №280 в световната ранглиста.

Сестрата на Наоми Осака обвини баща си в насилие: Ще те убия, освен ако ти не убиеш първо мен

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2094 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2024.01.09 | 00:17

14
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw

2024.01.08 | 22:01

13
Работещ съм назначен по социалната програма в централният гробищен парк софийски . Брат ми е в смето извозването на град София деятелен . Сестрата ми се занимае в социалното звъно с оглеждането на малки деца , предучилищната възрадст. Общото ни е , по новия отседналост-закон , ... ние сме дошли от съседката , иначе ... , и така нататък. как да разберем онова сега ?

2024.01.08 | 21:47

12
С новата законна разпоредба за отседналост ще губя ли аз местното право в гробищатата общински след покончината на телостната душа ми ?

2024.01.08 | 21:18

11
Победа РОССИЯ! ПОБЕДА ПУТИНУ!
worlok

2024.01.08 | 21:13

10
es e pes nikakva aida ot tiq kucheta...

2024.01.08 | 20:59

9
работя като телевизионна камера-водеща , но си имам от времената на голямата разходка едно паспортче , данъчна регистрация , пенсионното досие , както и имот в Измир . как ще се отрязява период за заседналодто по новия заксон върху полицейското ми досие в есграон ? Отговор 2024.01.08 | 20:57 4 много чужденци изведнъж ! ще има нови правила за проверка , за основанията , за послетък , така нататък

2024.01.08 | 20:55

8
работя като телевизионна камера-водеща , но си имам от времената на голямата разходка едно паспортче , данъчна регистрация , пенсионното досие , както и имот в Измир . как ще се отрязява период за заседналодто по новия заксон върху полицейското ми досие в есграон ?

2024.01.08 | 20:47

7
Живея в чужбина . Оная има пет деца от мене , непризнати всичките. Вместо да ме занимавка със издръжките , мога ли по новия закон за отседналост да поискам от местно съдилище отдаване на припознаващите редовни семейства приемни ? Каква ще е процудира за поискано осиновяване ?

2024.01.08 | 20:36

6
Най-после , опълшат се против ISO 26000 Social responsibility. Право .

2024.01.08 | 20:03

5
с новият закон за отседналост поне професионални слоеве като лекари, учители , администратори както и любимите ни кандидати-за-избори ще са засегнати относно минималната проверовъчен 18 месечен период от дата на обнародване до завършък на периода . Такситата ще са отделни , транситна-трансгранична категория като професионално заниманиер подобно летци, моряци,рибари, артисти. Отговор 2024.01.08 | 20:02 41 ама , ще откриеш ли банковата сметка или не - работа има , поне да поиска ! новият лозунг , от денс нататък !

Добави коментар

Водещи новини