Тодор Капитанов (КНСБ): Увеличението на доходите е неизбежно

  • 03 януари 2024 08:27

  • 1385
  • 5
© Нова тв

Заплатите ще растат и през 2024 г., независимо от данните, че 4 от 10 предприятия очакват годината да бъде по-трудна. При спадащи продажби в индустрията, заплатите ще нарастват. Това заяви в „Здравей, България” председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

По думите му ръстът във възнагражденията ще е за сметка на печалбите и бъдещите инвестиции. Велев каза още, че ръстът на доходите ще е по-умерен спрямо предходните 2 години, но и инфлацията няма да е същата.

„В топ 3 сме по ръст на доходите в Европа досега”, заяви Велев.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов заяви, че в момента работодателите нямат друга възможност, освен да повишават доходите, в противен случай хората просто няма да работят.

„Ако стойността на минималната работна заплата от 1 януари е 933 лв., чисто се получава 20 и няколко лева на ден. Няма как с тези ниски доходи хората да продължават да оцеляват. „Увеличението на доходите е неизбежно”, заяви Капитанов.

Центърът на София е блокиран заради протест на КНСБ

Той акцентира, че много от секторите не са получили увеличение на възнагражденията – даде пример със земеделие и градски транспорт и части от здравеопазването.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1385 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Георги Илиев Митев

2024.01.03 | 11:20

4
Аз мислех, че сме построили комунизма и вече няма да има нужда от парични обращеня.

2024.01.03 | 11:30

5
с дигиталното евро няма да има, ще имаш нищо, каквото ти подхвърлят другарите

2024.01.03 | 11:04

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.03 | 09:38

2
Парите се обезценяват. Скоро ще сте работещи бeдни милиoнери
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.03 | 08:36

1
Резултати от "ударите на възмездието" за терористичния акт срещу Белгород според руската страна: В Киев и областта са унищожени: - ЗРК Patriot, - склад с ракети AtacMs - команден пункт на ВСУ - убити 9 генерали, един от тях - заместник на Залужни - унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония - над 78 убити военнослужещи - около 1000 ракети за Iris T и NASAMS. В Одеса: - унищожени са три склада и хангар за съхранение на противокорабни ракети и установки Harpoon - унищожени са огромен брой командни пунктове с британски и полски военни - убити са 4 действащи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия - унищожени са 2 РЛС френско производство. В Харковска област: - унищожени са две установки ЗРК Iris T, - 4 танка Gepard, - два командни центъра и около 65 офицери. В Крапивницкое: - унищожен е склад с ракети Storm Shadow - над 25 ракети - два самолета СУ-24 и ремонтна база. Освен това, хиляди БПЛА са унищожени в Киевска, Сумска и Харковска области. Унищожени 23 цеха за сглобяване на дронове, някои заедно с персонала, съобщават още руските военни канали.

Добави коментар

Водещи новини