Борбата с фалшиво положителните тестове при шофьорите: Лабораторията на ВМА минава в 24-часов режим

  • 26 декември 2023 20:11

  • 10896
  • 10
Борбата с фалшиво положителните тестове при шофьорите: Лабораторията на ВМА минава в 24-часов режим
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Войната с пияните и дрогираните шофьори е пред нова фаза. До два месеца лабораторията във ВМА ще заработи на 24-часов режим от февруари, предаде БТВ.

За целта ще бъдат назначени и обучени и нови служители, за да се обработят по-бързо стотиците залежали проби за наркотици, резултата от които шофьори чакат с месеци.

Към момента пробите, които са в лабораторията, са 860. Обикновено забавяне има при резултатите за наркотици.

Ивайло Иванов е шофьор от години. В по-голямата част от работния си ден е зад волана. Неведнъж са му правили тестове за алкохол и  наркотици.

„Само на улицата са ми правили, но кръв не съм давал“, посочи той и допълни, че никога не е имал положителен резултат.

Въпреки това знае, че някои лекарства могат да дадат фалшиво положителен резултат и да остане без книжка, докато излезе резултатът от кръвната му проба.  

„Проблем е. Ако ми се случи на мен, ще е много неприятно. От това ми зависи работата“, коментира Ивайло Иванов.

През 2023 година в лабораторията на ВМА в София са изготвени над 2000 проби за алкохол и наркотици. Други 860 все още чакат да бъдат изследвани.  За да се справят със забавянето, преди 3 месеца  държавата пое ангажимент - лабораторията да заработи денонощно и да има нова апаратура. Процесът вече е в ход.

От  началото на януари в лабораторията ще започнат работа и нови специалисти. Общо шест са допълнителните специалисти, които ще бъдат назначени.

Жена остана без книжка след фалшиво положителен тест за наркотици

„Очаква се да заработят на денонощен режим, когато получат апарата, за който говоря и смятам, че бързо ще излезем от ситуацията, а именно - да нямаме  забавяне от повече от 6 месеца“, посочи министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

В момента в лабораторията на ВМА се обработват по около 50 проби седмично.

Последвайте канала на

Novini.bg
10896 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Та те фалшиви

2023.12.27 | 22:54

10
Бяха и тестовете за Ковид,защо още няма осъдени за това издевателство на Глобалистите над нас???? Това не ЕС ,А НЕКЪВ КОНЦЛАГЕР ПОД ПРЕКРИТИЕ!БЪДЕТЕ СИГУРНИ В ТОВА САМО ОЩЕ 2Г И ДЕМОКРАЦИЯТА,КОЯТО ПОЗАНАВАХМЕ ЩЕ СВЪРШИ!!!
Ккво?

2023.12.26 | 22:41

3
Вие нормални хора ли сте бе ?Та за шест месеца може да разбиете живота на някой който е невинен за винаги!Егати държавата дето не може да направи няколко лаборатории! Това е е държавен тероризъм и го казвам въпреки че съм твърдо да бъдат наказвани дрогираните изроди зад волана!
Не държава

2023.12.27 | 06:16

9
Пародия.

2023.12.27 | 00:18

8
Горещи момичета ви очакват на - - - - Xmiss.pw

2023.12.26 | 22:48

7
!!! Пол.ина Стан.чева Хамид и Наде.жда Дой.чева !!! Снимка-Гугъл. КРОКОДИЛ ДОЙЧЕВ АМА ТУКА СИ БЕЛА И УБАВА , КАТО СНЕЖАНКА БЕ БЕ БЕ.ЧЕ САМО ЧЕ ЧЕ МАЛКО ЧЕ МУТРАТА И НОСО СА ГРОЗНИ, НО...

2023.12.26 | 22:47

4
!!! Над.ежда Дой.чева е от гражданската квота на ВМРО и е номинирана за кмет на район Люлин - Столична община. Тя е израснала в Люлин и е сред най-разпознаваемите хора в района. Тя е сред най-популярните в социалните мрежи като администратор на Катастрофи в София, Забелязано в София и Люлин. Целта и е да не остават неразкрити нарушители и разбира се, превенция за #безопасностпопътищата. !!! СИМПАТИЧНА И МНОГО УМНА ЖЕНА. ДАЙТЕ СВОЯ ВОТ НА ДОВЕРИЕ.

2023.12.26 | 22:48

6
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Наде.жда Дой.чева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................. !!! На.дежда Дой.чева е близка приятелка с Поли.на Стан.чева, разобличена от Господари на ефира за изма.ми чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ......................................................................... !!! Пол.ина Ста.нчева Хамид и На.дежда Дой.чева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща на.дежда дойч.ева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила !!! МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ИСТИНА.

2023.12.26 | 22:48

5
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА. Благодаря на екипа на Новини Бг. Снимката е толкова автентична. Крокодил дойчева, че как е болното его. На ниво ли е. МАНГАЛКА СЪС ЗЛО ИЗРАЖЕНИЕ.
Стига си плямпал глупости

2023.12.26 | 21:15

2
Елементарни лекарства за грип, като колдрекс макс грип, нурофен стоп колд и др. съдържат минимални количества ефедрин и на теста за наркотици отчита наличие на амфетамини! Отделно хапчета за стомах от рода на празолите, обезболяващи- аулин и нимезил също отчитат на теста за наркотици!

2023.12.26 | 21:00

1
На бай Ганьо винаги са фалшиво положителни и никога фалшиво отрицателни.

Добави коментар

Водещи новини