"Дойдохме не за пари, а да говорим за по-големите неща": Творци и интелектуалци се срещнаха с премиера

  • 21 декември 2023 16:35

  • 1285
  • 4
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Имах щастието да проведем много смислена, топла среща с няколко от авторите на книгата „Нашата Коледа“ с редактор големия наш писател Захари Карабашлиев. Смятаме, че темата, която поставяме, е много важна за всички нас. А темата е как да излезем над ежедневните проблеми, над ежедневните скандали, за да можем да говорим за истински важните неща, които вълнуват българите и са важни за бъдещето на България. Това каза премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С след среща с изтъкнати български творци и интелектуалци.

"Беше топъл разговор, свързан с настоящето, но и с бъдещето на страната ни. Радостни сме, че за пръв път от толкова години насам не сме вън от тази сграда да протестираме. Тук сме поканени на човешки, топъл, интелигентен и умерен разговор за истински важните неща. Разговор, свързан с нашата мила България, с нашето Отечество и с бъдещето му. Имаме премиер, който сякаш повече слушаше и задаваше въпросите, които да помогнат на него и този кабинет да се справят с ужасно голямата и сериозна ситуация, в която се намираме. Най-общото са нашите деца. Не сме дошли тук с никакви искания. Не сме дошли тук да търсим подкрепа, пари или финанси. Всички тези въпроси са останали отвън тази врата. Тук сме, за да говорим за по-големите неща", каза от своя страна Захари Карабашлиев. 

Университетски преподавател: Образованието е отражение на обществото, а обществото сме ние

"Този път аз имах искания към тях – да ни помогнат да формулираме още по-добре темите, които вълнуват хората, които са важни, но някак си остават скрити измежду другите теми. А ако не се справим с тях, няма да се справим и с нищо друго", посочи акад. Денков. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1285 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...ДУХАМ на ЛЮЛЯКА,-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2023.12.21 | 17:42

4
И аз бях там ...духах на всички....много пари изкарах...повече от Ловешкия затвор...)

2023.12.21 | 17:22

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.21 | 17:17

2
да бе, бездарна паплач, от какво живеете?

2023.12.21 | 16:45

1
Какво творци са това менопаузи и дърти гейове

Добави коментар

Водещи новини