Водещите новини! Радев през 2019 г. искал българите с двойно гражданство да участват в управлението на държавата, днес атакува точно тази промяна (и още…)

  • 20 декември 2023 19:43

  • 1533
  • 11
Водещите новини! Радев през 2019 г. искал българите с двойно гражданство да участват в управлението на държавата, днес атакува точно тази промяна (и още…)
© Getty Images/ПП-ДБ/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември   

 

„С учудване установих, че президентът е атакувал публично тази разпоредба, която приехме в промените в Конституцията – българи с двойно гражданство да могат да се кандидатират за народни представители“.

Тя припомни за негова визита през септември 2019 г. в Ню Йорк и през октомври във Виена на среща с българските общности в чужбина. В отговор на репортерско питане можем да прочетем в медиите следното: „президентът призова българите да подкрепят идеята му българите с двойно гражданство да могат да участват ефективно в управлението на държавата“, а самият президент казва съвсем скоро: „ще връча тази инициатива мотивирано на българския парламент, надявам се да я подкрепят“, добави тя.

По думите ѝ той е искал да направи още една крачка напред – да използва правото си на конституционна инициатива по темата, предаде БТА. 

Антоанета Цонева учудена от атаката на Радев срещу промените в Конституцията за двойното гражданство

***


Министърът на правосъдието Атанас Славов положи държавния печат под измененията и допълненията в Конституцията, окончателно гласувани от парламента на трето четене днес със 165 гласа „за“.

Под измененията в основния закон бе положен червеният восъчен релефен печат в присъствието на заместник-министър Георги Николов, началника на политическия кабинет на министъра Борислав Ганчев и гости.

Правосъдният министър подпечата промените в Конституцията с държавния печат

***


„Очевидно президентът е заинтересовано лице в тази ситуация и няма как да очакваме той обективно да оценява какво е решено по отношение на служебните правителства“. 

Това каза премиерът Николай Денков в отговор на въпрос за промените в Конституцията и критиките на президента Румен Радев към тях.

Денков отвърна на критиките на Радев: Заинтересована страна е, няма как да бъде обективен

***


Тя е постоянно съпровождана от двама полицаи. Служители на реда пазят и дома ѝ.

Според запознати причина за назначената охрана са събитията около демонтирането на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина.

В желанието си да пазят чужд паметник на чужда окупационна армия, са готови да нападнат български областен управител – на столицата. При това жена…

Копейки…

Назначиха охрана на областния управител на София

***


Мхм… и „Златния Орфей“, и бозата от шест стотинки…

Мая Манолова: Властта да върне Паметника на Съветската армия

***


В парламента "Възраждане" преминаха от хулигански саботаж към фашизоиден терор. Легитимират го обаче и другите две формации от опозицията - ИТН и БСП. До какво води това? Коментар на Веселин Стойнев, Дойче Веле.

[…] от "Възраждане" вече окупират парламентарната трибуна, изтръгват кабели на озвучителната система, задействат противопожарната аларма, търсят физически сблъсък с други народни представители. Иначе навън са слаби, събраха шепа защитници при демонтажа на Паметника на съветската армия, известен повече като МОЧА.

Диктат на малцинството.

„Възраждане“ и фашизоидните изстъпления в НС

***


„Десетки жени призоваха президента и върховния главнокомандващ на въоръжените сили на страната да спре войната в Украйна. Докога ще продължавате да воювате? Докато не загинат всички здрави мъже в Русия, тогава ли?", попитаха те в закрита група в социална мрежа", добави медията

„Вие трябва седнете на масата за преговорите, защото ние искаме да живеем в мир", заявиха съпругите и майките", посочи още изданието.

В Русия: Владимир Путин да замине за фронта в Украйна и да умре там

***


Румъния помогна на Украйна да оцелее по време на полската блокада на земеделския износ, заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на годишната си пресконференция, съобщава новинарският сайт Зиаре, като се позовава на Интерфакс.

Зеленски благодари на Румъния за помощта по време на полската блокада на износа

***


Високопоставеният член на мюсюлманската екстремистка организация Гази Хамад заяви: Ние сме против краткосрочните хуманитарни паузи. Ние настояваме за трайно прекратяване на военните действия.

Хамас поиска трайно прекратяване на огъня

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1533 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
патриот

2023.12.21 | 09:10

11
тоя чува ли се какви ги плещи,чорап тъп
патриот

2023.12.21 | 09:10

10
тоя чува ли се какви ги плещи,чорап тъп
патриот

2023.12.21 | 09:10

9
тоя чува ли се какви ги плещи,чорап тъп

2023.12.21 | 00:38

8
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.12.20 | 20:01

3
БРАТУШКИТЕ ИДВАТ С ТАНКОВЕТЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ !!! УРА..УРА. УРА..

2023.12.20 | 21:41

7
Слава на братска Русия!
кириленко

2023.12.20 | 21:31

6
И аз искам промяна ,отстъпниците от Евроатлантическите ценности и руски агенти,като г-н Радев агент ''ТАМАРА''ДА БЪДАТ ЗАТВАРЯНИ ИЛИ ЕКСТРАДИРАНИ В РУСИЯ....

2023.12.20 | 21:16

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.20 | 20:49

4
Този е партньор на сглобката, защо не спря събарянето на паметника? Защото е от сглобката.

2023.12.20 | 19:56

2
Ела другарю Путин и ни освободи от народните предатели! Лъжа кражба и фашизъм трови вече 34 години народът ни. Ела другарю Путин, ще те посрещнем с хляб и сол като освободител!

2023.12.20 | 19:56

1
Слава на братска Русия!

Добави коментар

Водещи новини