Водещите новини! Сабрутев: „Възраждане”, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта. В Белгия се заговори за опасност от война с Русия (и още…)

  • 19 декември 2023 13:24

  • 2861
  • 5
Водещите новини! Сабрутев: „Възраждане”, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта. В Белгия се заговори за опасност от война с Русия (и още…)
© НоваТВ/Pixabay/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 19 декември   

 

"Изборът да имам толкова животни не е изцяло мой. Всички са прибрани от улицата и има моменти, в които човек не може да остави животно на улицата, когато вижда, че то страда. Моите до известна степен имаха късмет, че попаднаха в нашето семейство", каза Гечев.

"Радващо е, че през последните 15 години коренно се промени отношението към животните. Повече стават хората, които си взимат домашен любимец не защото очакват от него големи постижения, а защото имат нужда от приятел или за да му помогнат да не остане на улицата. Това е тенденция в големите градове, но все повече се наблюдава и в по-малките градове", добави експертът.

"Животните са чувстващи същества – те изпитват болка, страдание, радост, по същия начин, по който хората, каза Гечев.

И добави, че в това отношение животните са на нивото на едно дете на възраст между 3 и 5 години. "Лошото е, че голяма част от хората не гледат на животните като на същества с чувства, а гледат на тях по-скоро като на предмети или на средства за постигане на нещо", коментира Гечев.

Природозащитникът Явор Гечев: Животните са чувстващи същества – изпитват болка, страдание и радост по същия начин, по който и хората

***


„Гласувахме реформата, която предложи ПП-ДБ, с която да спрем корупцията при закупуването на лекарства за онкоболните. 100 млн. лева всяка година потъват. Помолих народните представители да припознаят тази кауза. Вместо да седят на барикадата – да отидат по местата и да натиснат копчето”, заяви Сабрутев.

„Те обаче избраха да се борят за Путин, а не за българските граждани”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Видяхме, че се посегна и на квесторите, дори на жени. Нека се върнем на темата за „Възраждане” и БСП. Те също бяха в мелето. Когато ние гласуваме закон за общественото осигуряване, където са пенсиите, БСП ги нямаше в зала”, заяви Сабрутев.

Венко Сабрутев: Депутатите на „Възраждане”, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта

***


НС с извънредно заседание заради Конституцията, "Възраждане" и ИТН напуснаха залата

***


„Трябва да приключат преговорите с Австрия и трябва да имаме търпение“.

Премиерът Денков за Шенген: Ще преговаряме до последно

***


„Явно е, че някои хора имат интерес от това да ни притискат в ъгъла и да се надяват, че ние ще покажем, че не можем да се справим. Това няма да се случи, ще продължаваме да отстояваме всеки ден интересите на града“.

Терзиев: Има хора, които имат интерес да ни притискат в ъгъла

***


Окончателно: Хора с двойно гражданство могат да са депутати

***


"За пореден път те попречиха да започне работата на съвета. Групите на ГЕРБ-СДС, БСП и “Възраждане” съзнателно бойкотираха избора, като дори не гласуваха.

Вместо това всички те, заедно с групата на ИТН, си дадоха дълга “коледна” ваканция от повече от три седмици.

ПП-ДБ/Спаси София: Поведението на опозицията в СОС е безотговорно

***


Пролет Велкова обясни, че ще пита защо ръководството на БНР защо допусна да бъде упреквано в зависимости. 

Тя припомни, че двукратно генералният директор на БНР се е ангажирал пред съвета, че ще вземе мерки така, че в това предаване с този водещ (има се предвид "Политически НЕкоректно" и водещия му Петър Волгин) да бъдат спазвани етичните стандарти и Закона за радиото и телевизията.

Според Велкова нищо не се е променило и има системни нарушения от страна на предаването.

СЕМ покани ръководството на БНР на среща заради интервюто с Митрофанова

***


Съществува непосредствена опасност от война с Русия, предупреждава началникът на отбраната на Белгия адмирал Мишел Хофман, цитиран от местни медии.

"Има от какво да се тревожим", допълва той, предаде БТА.

Според него Европа спешно трябва да се подготви и да покаже ясно, че е способна да се отбранява.

"Преди Русия да нахлуе в Украйна, руско нападение срещу Европа изглеждаше немислимо", казва адмиралът.

Опасността от война с Русия е непосредствена, предупреди началникът на отбраната на Белгия

***


Финландия обяви пълна независимост от руските енергийни ресурси

***


Министерството на външните работи на Германия заяви, че за страна със статут на кандидат за членство в Европейския съюз злоупотребата с публични ресурси, сплашването на гласоподаватели и купуването на гласове, наблюдавани от международни наблюдатели в Сърбия, са неприемливи, предаде агенция Бета.

Представители на международни наблюдателни мисии заявиха снощи в Белград, че избирателите в Сърбия могат да избират между алтернативни политически варианти, но този избор е "нарушен поради преобладаващото предимство на управляващата партия", пише БТА.

Германското МВнР осъди остро изборите в Сърбия

***


Йеменските хути: Ще продължим с нападенията в Червено море

***


"Най-ценното за похитителите са хората и в преговорите те трябва да докажат, че хората са наред. Очевидно се е появил проблем с някой член на екипажа и те са позволили той да бъде евакуиран, за да могат да протекат преговорите нормално", заяви пред бТВ президентът на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани - Димитър Димитров.

Капитан Калчев за евакуирания български моряк

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2861 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.19 | 17:41

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Емѝ...

2023.12.19 | 15:34

4
Украинец Ева майка ми а аз гледах..беше невероятно. Слава Украини ✌️
Тогава

2023.12.19 | 15:33

3
Белгия да върви да воюва с Русия. Какъв е проблема?
Az

2023.12.19 | 14:18

1
ПО - ГОЛЯМ ГЛУПАК ОТ ТОЗИ ЦЪРВУЛ САБРУТЕВ ИМА ЛИ?
Умен

2023.12.19 | 14:39

2
Има Киро и Шиши

Добави коментар

Водещи новини