Капитан Калчев за евакуирания български моряк

  • 19 декември 2023 08:29

  • 2476
  • 2
Капитан Калчев за евакуирания български моряк
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Най-ценното за похитителите са хората и в преговорите те трябва да докажат, че хората са наред. Очевидно се е появил проблем с някой член на екипажа и те са позволили той да бъде евакуиран, за да могат да протекат преговорите нормално", заяви пред бТВ президентът на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани - Димитър Димитров.

„Ако човекът се е влошил на кораба и не може да бъде лекуван, и има риск за живота му, той трябва да бъде евакуиран“, добави той.

Вчера един от моряците на похитения български кораб „Руен“ бе освободен със съдействието на Военноморските сили на Република Индия. Българинът е настанен в болница.

Той подчерта, че никога не е срещал случай, в който някой болен да бъде върнат на похитения кораб отново. „На борда са останалите 17 члена от екипажа, така че пиратите разполагат с достатъчно хора“, каза Калчев.

Кадър: бТВ

"Веднага след пиратските нападения похитителите установяват връзка със собствениците на кораба и техните застрахователи. След това преговорите се водят конфиденциално, за съжаление голяма част от тях продължават с месеци", обясни той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.25 | 17:05

2
БАЙ.ВИ.ГАНЯ.ОТ.ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЕ.ЗАНИВАТ.С.ТОЯ.СЕКТОР

2023.12.19 | 10:39

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини