Водещите новини! Русофилски партии блокират НС и нахлуват в областната управа. Премиерът Денков: ПСА е окупационен паметник и няма място в центъра на София (и още…)

  • 18 декември 2023 13:29

  • 1421
  • 14
Водещите новини! Русофилски партии блокират НС и нахлуват в областната управа. Премиерът Денков: ПСА е окупационен паметник и няма място в центъра на София (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 декември   

 

„Това е окупационен паметник и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто показва как държавата ни е била превзета със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим".

Премиерът Денков: ПСА е окупационен паметник и няма място в центъра на София

***


Едвам се прие бюджетът за здраве на българите, защото русофилите в парламента са сърдити и агресивни. Представителите на малцинството спъват работата на мнозинството, избрано от българските граждани. 

В НС цари хаос, „Възраждане“ и ДПС в яростна схватка

***


Ще направим обосновано предположение и ще кажем, че няма да ги е срам, дори ще са горди. Неотдавна те си завиха, че ще пречат на работата, докато сами не се докопат до пълната власт.

Нищо не се е променило от тогава. 

Терзиев към общинарите от БСП и "Възраждане": Няма ли да ви е срам да си получите заплатите в края на месеца?

***


Очаквано. 

Пълна бъркотия в СОС! И Грети Стефанова пак не събра подкрепа

***


МОЧА им е най-важен в списъка с проблеми на София и България. Човек ще си каже, че парите им идват от друго място, не от нашите данъци. То, такива предположения са били изказвани и преди; и, ако се замислим чии паметници бранят, можем да се досетим и откъде биха идвали тези „допълнителни възнаграждения“, ако наистина ги има. 

Да не говорим какво послание пращат на обикновените хора и най-вече на децата – че с агресия се решават проблеми. 

„Възраждане“ и БСП нахлуха в Областната управа в София през „малка дупка"

***


„Сега гласуваме парите за НЗОК. Всичко това е изключително важно. Апелът ми към колегите е да спрат да се дърпат, обиждат и да си правят номера, защото сме пратени тук да се надговарят политици, а за това трябва да имат достъп до микрофона. Думата "парламент" значи да се говори, а не да се блокира говоренето“, подчерта той.

Борисов: Ответната реакция в НС за демонтажа на ПСА е неадекватна и обидна за парламента

***


„Видяхте ли как „депутати“ блъскат квесторите и блъскат дами? Това не са мъже, това са плюнки“, смята той.

„Този цирк е от безсилие, защото изчезват – видяхте резултата им на изборите“, допълни Пеевски.

Пеевски за демонстрацията на "Възраждане" пред трибуната на НС: Този цирк е от безсилие

***


С приетите промени се предвижда, че горивата от руски петрол няма да могат да се изнасят след 1-ви януари. Вносът на руски петрол се прекратява окончателно от 1 март 2024 г., гласят промените.

НС реши: След 1-ви януари няма да се изнасят горива от руски петрол

***


България и Куба ще работят за възобновяване на обмена на студенти и учени между двете страни. Това обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Куба в България Н. Пр. Мариета Хордан. В миналото този обмен е бил много активен, но към момента е почти изцяло прекъснат.

България и Куба ще работят за възобновяване на обмена на студенти и учени между двете страни

***


„Ролс-Ройс“ преговаря с най-голямата частна енергийна компания в Украйна за изграждането на поредица от мини атомни електроцентрали в страната, съобщи „Дейли телеграф“.

"Ролс-Ройс" преговаря за строителството на мини атомни централи в Украйна

***


Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море в рамките на няколко часа, съобщи генералният щаб на южнокорейската армия, цитиран от Ройтерс.

Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море в рамките на няколко часа

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1421 14

Коментари 14

Добави коментар

2023.12.18 | 17:35

14
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.18 | 16:38

13
- Г-жо Григорова, какво е за вас кв. “Христо Ботев”? - Родно място. Преди 1989 г. това беше един съвсем нормален работнически квартал. Била съм на 11 г., когато започнаха промените, но имам ясни спомени и отпреди това. Имаше автобуси на “Кремиковци”, които идваха да вземат и връщат работници от квартала. Дядо ми работеше там. Тоест всички хора работеха някъде. Трудно беше през деня да се видят хора по улиците, просто защото живееха съвсем нормален живот. С всички стандартни за онези години ленински съботници, с табелите “Образцов дом” по оградите на главните улици. Един абсолютно нормален квартал. В момента, в който започна преходът, устремно кварталът започна да се превръща в гето. На първо място започнаха да прииждат хора от страната, които да вдигат бараки на празното пространство и където намерят място. Бараки даже е много силно казано - някакви постройки от шперплат изникнаха покрай реката, където играехме като деца. Едно време ние се къпехме в тази река, която сега е ужасно мръсна. По брега вместо поляната, по която тичахме като малки, където имаше цветя и ловяхме пчели, пеперуди, сега е сметище. Видях, как в рамките на 4-5 г. хората загубиха работата си. В началото ги беше срам, след това го преодоляха и започнаха да ровят по кофите. Появиха се проститутки. И това стана изключително бързо. Предполагам, че това е една от причините да не харесвам този преход. Аз видях срива на човека - в рамките на няколко години пред очите ми и в родния ми квартал.

2023.12.18 | 15:39

12
Ненавиждан!
Ми Йосиф Джугашвили

2023.12.18 | 14:13

3
бе плъх. С неговата кървавочервена армия за да постави терористите на димитров и коларов на власт и да колят и бесят в негово име.....
МАМИЦАТА ТИ ДЖЕНДЪРСКА

2023.12.18 | 15:28

11
ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА....СКАПАНИЯ ....Т Р О Л ...на САЙТА...ТРЯБВА ДА БУДЕ БИТ и ИБАН.....!!!!
Милани

2023.12.18 | 14:20

4
Кой те е колил и бесил бе боклук мръсен сегашните крадци рекетьори и българоубийци даааа

2023.12.18 | 14:30

5
ПСА е ПАМЕТНИК НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НИ СССР ОТ ФАШИЗМА до 1944г.

2023.12.18 | 15:13

10
Слава на Русия!!!

2023.12.18 | 14:33

6
kravarski osran plah a pametnikat na pilotite kravari deto bombandiraha sofia i izbiha hiliadi miroopazvasht li e

2023.12.18 | 15:13

9
Слава на Русия!!!

2023.12.18 | 15:02

8
Слава на Путин!

2023.12.18 | 14:59

7
Ела другарю Путин и ни освободи от народните предатели! Лъжа кражба и фашизъм трови вече 34 години народът ни. Ела другарю Путин, ще те посрещнем с хляб и сол като освободител!

2023.12.18 | 13:54

2
Кой те е окупирал бе мишок
Анонимен

2023.12.18 | 13:37

1
Соц невъзпитани продажници дет ще им мине...

Добави коментар

Водещи новини