В Банско днес официално ще бъде дадено началото на зимния сезон

  • 16 декември 2023 06:29

  • 859
  • 2
В Банско днес официално ще бъде дадено началото на зимния сезон
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По традиция богата програма бележи началото на зимния туристически сезон в Банско. Началото ще бъде поставено с игри на Бъндеришка поляна, а гости на тазгодишното откриване са ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

От 11:00 часа ще бъде даден старт на състезанието „Влез в отбора на шампиона“, час по-късно е масовото спускане на ски звездите и децата от ски училище „ЮЛЕН“. От 12:00 е концертът на Михаела Филева, а от 13:00 започва играта „Ловци на съкровища“. 

Откриването на зимния сезон ще продължи и на централния площад в Банско от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия. От 18:00 часа ще бъде официалното откриване с официалните гости и ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели., пише БТА.

Планинските курорти се подготвят за началото на зимния сезон

Директорът на концесионера на ски зоната „ЮЛЕН“ АД Иван Обрейков коментира, че за откриването ще работи лифтът и част от пистите. Поради недостатъчен сняг не всички писти ще бъдат отворени, но интересът на любителите на зимните спортове е голям и се очакват много посетители. 

Тази година още от средата на ноември започнахме да заснежаваме, посочи Иван Обрейков. Той допълни, че е сменена част от инсталацията за технологичен сняг с оръдия, които са двойно по-производителни при необходимите минусови температури. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
859 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.16 | 13:28

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.16 | 09:12

1
на мръсните педали пак им дадоха 60% гювеч от ддс-то, останалите ни дерат да им го изкараме.

Добави коментар

Водещи новини