Велислава Дърева пред novini.bg: За днешните политици България е празен звук!

  • 15 декември 2023 14:06

  • 2212
  • 0
Велислава Дърева пред novini.bg: За днешните политици България е празен звук!
© булфото /архив/

Велислава Дърева  не се нуждае от представяне, но все пак да припомним - тя е журналист, публицист, кинодокументалист, един от ревностните изследователи на делото на Васил Левски. Казва, че най-големия талант на журналиста е неговата свобода. Заради своето свободолюбие е била уволнявана 5 пъти по времето на социализма и 9 пъти след това. Тя е потомствена социалистка, нейните родители са били антифашисти с издадени смъртни присъди.

- Велислава, как приемаш факта, че разфасоват ПСА с флекс, изобщо какво издава рушенето на паметници?

- Който руши паметници, руши историята. Който руши историята, руши държавата. Сега, когато нацизмът вилнее пред очите ни, разбирам защо милите ми родители са грабнали оръжие и са си заложили главите. Сега разбирам защо скъпият ми приятел Джеки Вагенщайн е бил готов да погине. Сега разбирам защо гибелта на Гео Милев, Йосиф Хербст, Никола Вапцаров е била неизбежна. Защото фашизмът е конспирация срещу историята и срещу човечеството.

Сн. булфото Велислава с Ивайло Трифонов, съветник на президента Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва/вляво/ и проф. Драгомир Драганов от Клуба за гласност и преустройство празнуват годишнина от падането на тоталитаризма в клуб "Яйцето".

- През последните години БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е сякаш съвсем се смали и от година на година губи своето електорално влияние. Има ли бъдеще това единение на левите, което застана зад Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на на местния вот в столицата?

- От 2017-а до момента, под „мъдрото” ръководство на Вождесата и нейните корнелианци, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изгуби над 800 хиляди гласоподаватели. На последните местни избори БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изгуби още над 160 хиляди гласа, въпреки хвалбите на Нинова. В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се възцари едноличната и безконтролна власт на г-жа председателката, която няма нищо общо с лявата идея, беше част от управлението на Костов и беше натресена на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от персони с личен, егоистичен интерес…

Днес БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е в руини, големи партийни организации бяха разбити

само защото не вървят по гайдата на Вождесата, цъфти антиподборът, бяха възродени сталинистките нрави на разправа с неудобните... През цялата предизборна кампания Нинова работеше за ПП-ДБ и против Ваня, това е факт. БСП-София и партиите на Левицата поставиха началото на истинското ляво обединение, но това не се харесва на „Позитано”.  Т.нар. ляво-център-патриотично обединение, прокламирано от Нинова, е имагинерно, това са имитативни телодвижения из политическото пространство. Този фалшификат само препятства истинския стремеж към обединение на левите в България.  


Сн. булфото, Велислава с големия български актьор Стефан Данаилов

- Има ли изход от управленската криза у нас - на централно и на местно ниво?

- Винаги има изход. За съжаление в българската история изходът винаги идва едва тогава, когато всичко се срути. Чак тогава обществото излиза от своята летаргия, в днешния контекст – от фейсбук съпротивата. Една измамна съпротива. 

- Сложната международна обстановка, войните навън ли са основната причина за объркания политически живот у нас, за липсата на сигурност и спокойствие у хората?

- Димитър Благоев казва, че 2/3 от вътрешната политика на България зависи от външни сили, от външната политика. Все пак Дядото е оставил 1/3 за българските политици. Днес 9/10 от политиката на България зависи от външни сили. Днешните български политици се влачат по чужди акъли, защитават чужди интереси и чакат някой Голям брат да ги потупа благосклонно по бузката…

Международната обстановка винаги е сложна и винаги има войни някъде по земното кълбо. Днешните български политици, абсолютно случайни хора и некадърни на всичкото отгоре, са лишени от национално достойнство и чест, не познават българската история и я презират, те и българския народ презират, тях не ги интересува бъдещето на България, те са сервилни, те се държат като васали, като слуги. Те са едни лакеи, говорещи политкоректно, и както са политкоректни, така унижават българския народ, развращават го и го погубват. И не им пука! Никак! За тях България е празен звук!

В българските учебници от 1 до 12 клас няма да срещнете думите Родина и Отечество!

Познавам хора, които се възмущават, когато аз пиша Родина и Отечество с главни букви!

В българските учебници няма Освобождение от турско робство, щото според политкоректността в България не е имало турско робство, а мило присъствие, 5-вековен рахатлък, даже – „присъединяване към Османската империя”, както каза пред ЕП велемъдрият Денков. Ами да! Чудя се как така сме вдигали въстания на всеки 15-20 години срещу някакво присъствие, хеле пък присъединяване! И от какво ни е освободила Русия, прочее? От присъединяването? Да не би да сме подавали молба за присъединяване към Османската империя?

В българските учебници няма и дума за антифашистката съпротива! Щото нямало било фашизъм! И като няма фашизъм, няма и антифашисти, само някакви бандюги, каскети и цървули! Кой финансира тези учебници? Едни американски НПО. Кой финансира тези НПО? „Америка за България”.  

- Защо политиците ни се държат навън без грам национално самочувствие и гордост?

- Защото са лакеи и безродници, както казах.


 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2212 0

Свързани новини

Водещи новини