Да прибавим и демонтажа на МОЧА към постиженията на Путин

  • 13 декември 2023 16:54

  • 2217
  • 0
Да прибавим и демонтажа на МОЧА към постиженията на Путин
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

Към растящия списък с постижения на путин вече можем да добавим и демонтажа на МОЧА в София. 

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 110

Искаше да засили влиянието си върху бившите сателити, искаше да намали територията на влияние на НАТО, искаше да заграби още от територията на Украйна и да я прибави в списъка с подчинени и поробени, искаше да спечели уважението на Запада, искаше да се прави на хибрид между Петър I и Сталин, искаше… много неща искаше.

Но постигна: 

Раздели украинци и руснаци завинаги. Няма вече „братска“ или каквато и да било друга любов. Дори търпимост няма, камо ли любов. И общото си минало даже намразиха. И взеха украинците скоропостижно да си спомнят за чудовищните престъпления на режима срещу тях; и Голодомор си спомниха, и насилственото приобщаване към ссср си спомниха, всичко. 

Не само не намали влиянието на НАТО и не го натика в границите му отпреди 1997 г., както искаше, но и го увеличи. И не само на територия, не става дума само за новоприетите членове. 

НАТО стана и по-задружно. Започнаха повече, по-чести, по-масови и по-професионални тренировки. Партньорски. 

НАТО увеличи и бюджета си. Всички страни-членки увеличиха бюджетите си за отбрана. 

Подсили и украинската армия. Тя никога не е била така добре и модерно въоръжена, нито така добре обучена. 

Намали популацията на русия. Няма кампания, няма заповед или каквото и да било, което да накара рускините да народят толкова много нови войници за еднократна употреба, колкото путин собственоръчно прати в месомелачката. И се приготвя още да прати. 

Раздели дори българите от руснаците. Поне българите, които са български патриоти, а не копейки, зелени чорапи и разни други рубладжийски сектанти. 

Даде тласъка за бутане на МОЧА. Без войната му, която започна в Украйна, и без безумната му кагебейска жажда за кръв, без диктаторската му немощ, която облече в кърваво отмъщение, след като плановете му за величие се разбиха…

… без всичко това МОЧА щеше да си стърчи с автомат над главите ни завинаги. 

Без него – не си правете излишни илюзии – падане на позорния МОЧА щяха да видят евентуално поколенията след 2100 г. Демократите и „демократите“ тук – къде от страх и неможене, къде от маскирана рублофилия, щяха да си го кътат цял живот. 

Но ето – случи се. Хибридът между Петър I и Сталин така направи, че се случи. Сталин Втори така се „постара“, че не само увеличи и въоръжи НАТО (и се заобиколи с НАТО), ами направи немислимото (да си признаем – това е по-невероятно и от увеличението на НАТО) – с наглостта си натика флекса в ръцете на демократите ни най-после да нарежат онази позорна лъжа в центъра на София. 

И, разбира се, направи така, че маските на уж НАТОвските ни най-обикновени руски агенти да паднат. Да, за оня резилдент говоря, но и за други „служители“ на губернаторката също. Вече не могат да се маскират като демократи, като НАТОвски, нито като патриоти. Освен пред себеподобните. На нормалните българи вече им е ясно кой какъв е. 

И направи така, че техните думи вече да нямат значение и стойност; никой не им вярва просто. И когато най-силно защитават лъжливата „история“, съчинявана по мазетата на кгб в москва, никой не им обръща внимание. Всички вече са насяно, че кремълската политика спрямо България винаги е била завоевателна и окупационна, а „освобождението“ е прах в очите – за местна употреба на пропагандата. 

Време е да си върнем истинската история и да изритаме фалшивата, която те ни натрапваха, колкото щат да врякат, че това било подмяна на историята. Не е подмяна на историята, а най-после връщане на истинската история. Подмяна беше досега. 

И като сме почнали, ето още една идея за развитие на българо-съветската дружба: да вземем да си поискаме златото и архивите, които са откраднали от нас. Това определено ще улесни изучаването на истинската ни история. Дано поне един от ония пазители на МОЧА, дето се пишат „пазители“ на историята, да се сетят (надали, но…) да си зададат въпроса защо, като толкова държат на историята и нейното пазене, не им е важно да си поискат архивите? И защо ВЪОБЩЕ те трябва да са у руснаците – от какво се опитват да ни опазят?—от научаване на истината? 

Загубена кауза е да се надяваме, че ще се замислят за такива неща. Обикновените сектанти са минали границата на поправянето, а рублофилите за пари и майка си ще продадат, а техните среди се състоят само от тези две прослойки. Така че…

И понеже искате да не се забравяла историята и паметниците…

Ще трябва да си припомним кой разруши Мемориала на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк с имената на над 3000 загинали български войни в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

Не си спомням някой от оплаквачките да е казал нещо за ТОЗИ паметник. За съветските войни обаче – ред сълзи, ред, сополи, заплахи и вайкане. Пред парламента имаме руски цар, а Левски няма нито един паметник по-голям от съветските. Колко са държавите, в които чужда армия и чужди герои са по-мили и драги от собствените? Обикновено това са колониалните държави. И после същите ни говорят за „колониализъм“ и сочат не друго, а американското посолство. Американското, не руското. 

Мисля, че Ганди беше казал (цитирам по памет), че елит, възпитаван от колониалистите, се превръща в най-големия враг на собствения си народ. Възпитаните от СССР сърпове и чукове са най-големият враг на българския народ, те са продажниците, които ни ощетяват, за да обслужват руските интереси и ни държат в руска орбита. 

Между другото, докато се чудили къде да сложат МОЧА, едно от предложенията (а-ха да се приеме) е било да се разруши „Света Неделя“ и на нейно място да се издигне „паметникът“ на окупатора.

„Света Неделя“ е същата църква, която комунистите взривиха с подъл атентат, останал в историята като най-кървавия в Европа за началото на 20 век. 

Нали трябвало да помним историята?

Ето още история: 

Втората световна война е започната от Хитлер в дружески съюз със Сталин и СССР. Исторически факт. На 23 август 1939 г. Хитлер и Сталин подписват таен протокол за подялбата на Европа. На 1 септември 1939 г. Хитлер напада Полша и докато поляците се отбраняват, Сталин подло ги напада в гръб. След което започва масовото избиване на полски военнопленници от Червената армия.

Между другото в днешна русия е забранено да се говори за „Молотов—Рибентроп“ и да се преподава в училище. Според тях войната започва 1941 г., а не 1939 г. Според някои български „историци“ – също. 

Айде още малко история: 

През 1939-1940 г. в България българските комунисти започват масова пропаганда с цел да принудят царя и правителството да влязат в съюз с Хитлер, именно заради приятелството му със Сталин.

По-късно се срамуват от това и се опитват да го изтрият от историята.

Хвърляли листовки, правили подписки, а след няколко години същите избивали хора, като им залепили етикета „фашисти“. Обвинявали хора – учители, банкери, военни, писатели, художници, които хал хабер си нямали нито от Хитлер, нито от фашизъм, нито пък са хвърляли листовки или правили подписки за съюз с Хитлер (за разлика от убийците си, които са били ЗА дружба с Хитлер първите години от войната). 

Тази история да я помним ли или ще я пренебрегваме и забраняваме, както едно време?

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2217 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини