След протеста на служители в АПИ: Синдикатите на среща с регионалния министър

  • 11 декември 2023 08:07

  • 689
  • 0
След протеста на служители в АПИ: Синдикатите на среща с регионалния министър
© Булфото (архив)

Ръководството на КНСБ и на синдикат "Пътно дело" са поканени днес на разговори с министъра на регионалното развитие Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното и представители на финансовото министерство във връзка с искането на работещите в Агенция „Пътна инфраструктура“ за 20 процента увеличение на заплатите в бюджет 2024. 

От тази среща ще зависят бъдещите действия на синдиката, който миналата седмица заяви готовност за блокада на Дунав мост на 14-и декември, каза за Българското национално радио лидерът на "Пътно дело" Малина Кованджиева:

"Ако тя протече нормално и бъдат удовлетворени нашите искания, може до блокада да не се стигне, а може да се стигне и до блокади на още места".

От КНСБ настояват за скок на заплатите в АПИ

Работещи в пътната агенция блокираха магистрала "Хемус" при тунела "Топли дол" на 7 декември. Те бяха категорични, че ако искането им за ръст на заплатите не бъде изпълнено, ще блокират и други ключови точки, и ще започнат подготовка за ефективна стачка. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини