Социалният министър се ангажира с адекватна подкрепа за хората с увреждания

  • 03 декември 2023 14:05

  • 752
  • 1
Социалният министър се ангажира с адекватна подкрепа за хората с увреждания
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Международния ден на хората с увреждания социалният министър Иванка ШалапатоваИванка ШалапатоваИванка Шалапатова е изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца“. На 6 юни 2023 г. е излезе с обръщение към уязвимата група в България.

Тя заяви, че, за да могат да разгърнат своите способности хората с увреждания, трябва да получават адекватна подкрепа съобразно индивидуалните потребностите. Екипът в министерството ще заложи на развитието, модернизирането и качеството на социалните услуги.

"Вече е факт обвързването на финансовата подкрепа за хората с увреждания с линията на бедност, която достига до над 670 000 души. Предложихме за първи път от 2017 година да бъде увеличена и месечната помощ за деца с трайни увреждания. Само през 2023 година над 5000 души с трайни увреждания са започнали работа. Всяко действие трябва да бъде подчинено на принципа "нищо за вас без вас", каза тя.

Социалният министър отправи и пожелания за здраве и вяра, че със своето различие хората с увреждания могат да променят към по-добро не само своя, но и обществения живот, предаде БНР.

Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Последвайте канала на

Novini.bg
752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.03 | 19:06

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини