Пускат трамвай 10 между площадите "Журналист" и "Велчова завера"

  • 02 декември 2023 09:18

  • 675
  • 2
Пускат трамвай 10 между площадите "Журналист" и "Велчова завера"
© Bulphoto/архив

От днес се възстановява движението на трамвай номер 10  в участъка от площад "Журналист" до площад "Велчова завера".

То временно беше променено именно заради клоните, паднали от натежалия им сняг.Заради авария: Променено е движението на трамвай № 10 и автобус № 58

В столицата днес и утре продължава и събирането, и извозването на пречупени клони и дървета след обилния снеговалеж в края на миналата седмица, съобщиха от Столичната община.

До вчера са били извозени 385 тона клони, информира още БНР. За 3 дни получените сигнали надхвърлят близо петкратно сигналите за паднали дървета през цялата последна година, отбелязват от общината. Създадена организация между Столичния инспекторат, "Зелени системи", столичното предприятие за третиране на отпадъците и дирекция "Аварийна помощ и превенция" и са ангажирани всички налични ресурси на общината, както и всички ресурси на почистващите фирми, с които тя има договор.

385 тона клони са извозили фирмите за почистване след снеговалежа до днес

Вчера бяха разположени контейнери от 35 кубика за поставяне на клони в районите "Красна поляна", "Слатина", "Възраждане", "Изгрев", "Люлин", "Средец" и "Триадица". Целта е да се оптимизира и ускори дейността след запълването на капацитета на контейнера. Той се извозват до депото и отново се връща в съответния район, уточняват от Столичната община.

Последвайте канала на

Десислава Станева
675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.02 | 12:39

2
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.02 | 09:25

1
а що не до хладилника, нагоре няма нищо, което да му пречи на трамвая

Добави коментар

Водещи новини