Отменя се режимът на водата в Плевенско

  • 30 ноември 2023 12:01

  • 213
  • 0
Отменя се режимът на водата в Плевенско
© Novini.bg/ Canva

От днес се отменя режимното водоснабдяване за всички селища в общините Плевен и Долна Митрополия, съобщиха от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) ЕООД - Плевен.

На воден режим бяха градовете Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник, като и селата Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Победа, Ралево, Тодорово и Ясен.

В три общини в плевенско все още има проблеми след обилния снеговалеж

Във водопроводната система на ВиК- Плевен постъпват достатъчно водни количества от водоснабдителна група "Черни Осъм" и от регионалните водоизточници – шахтовите кладенци "Биволаре", "Долна Митрополия" и "Крушовица", с които се осигурява питейна вода за всички потребители. Нарушения на водоснабдяването могат да настъпят само в случай на аварии на ВиК системата или други непредвидени обстоятелства, подчертават от дружеството.

Припомняме, че режимът на вода в селища от двете общини бе въведен в началото на октомври заради критично ниските количества вода, които постъпваха във водоснабдителна група "Черни Осъм" и значително намалелия дебит от регионалните водоизточници. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини