В Габровска област има абонати, които четири денонощия са без ток

  • 29 ноември 2023 20:21

  • 1381
  • 3
В Габровска област има абонати, които четири денонощия са без ток
© Getty images (архив)

В Габрово и Трявна все още има абонати, които все още са без ток. Бедственото положение в Трявна остава в сила. До всички малки населени места в общината вече е осигурен достъп.


В Габровско, както и в други райони на страната, има населени места, чиито жители са без ток четири денонощия.

Уверенията са, че ще бъдат захранени още тази вечер, предаде БНР.

Всички републикански пътища на територията на Габровска област са проходими, а снегопочистващата техника е достигнала и до малките населени места в Балкана.

За нормализирането на обстановката помогнаха вятърът и слънчевите лъчи и днес вече снежните и заледени тротоари и пътните настилки в Габрово са чисти.

В центъра на града през деня все още стояха скършени и преведени от тежкия сняг дървета. Жители на кварталите се оплакват, че не е почистено.

Майка на две деца с увреждания от един от отдалечените квартали – Русевци, вече трети ден не може да изпрати децата си на училище.

"Стоим затворени вкъщи, защото Общината не мисли за крайните квартали на града. От понеделник беше обявено бедствено (положение), неучебен ден, но във вторник, в сряда няма как специализираният транспорт да дойде до вкъщи. В съседен квартал бусът е  забуксувал и е закъсал, а при мен - абсурд, там е усойно", разказа тя пред БНР.

От утре се възстановява учебният процес в Община Габрово

Последвайте канала на

Novini.bg
1381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
cska

2023.11.30 | 05:25

3
Това само в жалката ни държава го има при 10см сняг и малко вятър да обявят бедствено положение и хората дъ нямат ток цяла седмица
Путин

2023.11.29 | 22:15

2
ДРЕМЕ МИ ЗА ТАЯ ФАЛИРАЛА КОЧИНА
очилата шушумига

2023.11.29 | 20:55

1
Денков ще им го пусне онлайн.

Добави коментар

Водещи новини