Фондация „За Нашите Деца” откри консултативен хъб за ранно детско развитие в с. Войводиново

  • 29 ноември 2023 14:53

  • 163
  • 2
Фондация „За Нашите Деца” откри консултативен хъб за ранно детско развитие в с. Войводиново
© pixabay

Фондация „За Нашите Деца” откри консултативен хъб за ранно детско развитие в с. Войводиново, община "Марица".

Той е създаден в резултат на подкрепата на доброволци, част от Глобалното предизвикателство на международната мрежа The Human Safety Net и е първият от общо девет, в областите София и Пловдив, каза за БТА Стела Александрова, мениджър във фондацията.

Дейностите в хъба са част от проект "Холистична подкрепа за ранно детско развитие" на фондация „За Нашите Деца” за разгръщане на холистичния модел за ранно детско развитие в 11 общини - София, Елин Пелин, Костинброд, Пловдив, "Марица", "Родопи", Асеновград, Куклен, Перущица, Раковски и Стамболийски.

Над 150 недоносени бебета са родени от началото на годината в Бургас

В изграденото пространство ще има безплатен достъп до интегрирани услуги за деца до 6 години от община "Марица", както и достъп до специалисти като логопед, рехабилитатор, психолог и специалисти за ранно детско развитие. Идеята е в партньорство със здравния и образователния сектор в общината да направим всичко възможно да подкрепим децата и семействата им да разкрият пълния им потенциал, посочи Александрова.

Проектът на фондацията приключва на 31 август 2025 година. Най-голямата ми надежда и цел е след края му тази стая да остане място, където децата да имат подкрепата на специалистите, каза още Александрова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.29 | 16:12

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Транспорт

2023.11.29 | 15:10

1
Жалко ,че няма автобусна линия от Асеновград до село Войводиново иначе с удоволствие бихме ви посещавали,защото детето има нужда от индивидуални занимания.

Добави коментар

Водещи новини