Сняг блокира села край Своге

  • 29 ноември 2023 14:53

  • 332
  • 1
Сняг блокира села край Своге
© Novini.bg/ Canva

Село Дружево в Софийска област се оказва откъснато от света. Има много лед и хората казват, че пътищата не са добре почистени. Чистят се от общината с трактори, но притесненията са, че бюджетът е орязан и това ще създаде трудности.

"Почиства се. Това е един от най-трудните участъци на Община Своге за почистване, който е от проходния път между Лакатник и Вършец до самото село Дружево. Участъкът е около 3 км. На много високо е в планината и най-много проблеми създават снегонавяванията", каза кметът на съседното село Миланово - Тихомир Георгиев.

В три общини в плевенско все още има проблеми след обилния снеговалеж

"Около 160 000 лв. се орязват от бюджета за снегопочистване за 2024 г. Искам да апелирам управляващите и министърът на финансите да обиколят отдалечените населени места и да преценят дали трябва да се орязват тези средства", каза Георгиев.

До днес в село Дружево, няколко дни откакто заваля снега, хората нямаха и ток.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 16:12

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини