70 хижи се борят за "Хижа на годината" в 8 категории

  • 29 ноември 2023 13:55

  • 224
  • 1
70 хижи се борят за "Хижа на годината" в 8 категории
© pixabay

Хижите са един от основните стълбове на безопасността в планината. В доста от ситуациите се явяват ключови места, на които туристите могат да се настанят при необходимост, при някакъв инцидент или при влошаване на метеорологичните условия”. 

Това каза Полина Димитрова - бивш хижар и част от екипа на инициативата “Хижа на годината”, предаде БНР. За приза “Хижа на годината” се състезават 70 хижи в 8 категории. Някои хижи попадат в повече от една категория. 

Внимание! Опасност от лавини на Витоша

Наградите ще бъдат връчени 6 декември в столичното кино “Люмиер". 

Сред категориите са: “хижа с най-добра кухня” и “хижа рестарт” - за хижи, които дълго не са работили и тепърва възобновяват дейността си. Също има категории за хижи с автомобилен достъп и хижи без такъв; за хижи, които прилагат еко практики...  

"Като цяло бих могла да кажа, че поставихме сериозни стълбове, върху които да надградим следващата година. Имаме 25,000 получени гласа във всички тези 8 категории”.  

Инициативата има 3 финансиращи програми - за подновяване на легловата база в хижата; за предоставяне на строителни материали, които да подпомогнат ремонтните дейности и друга, насочена към реновиране и подобряване изцяло на условията в една хижа. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 16:21

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини