Отменя се бедственото положение в област Разград

  • 29 ноември 2023 12:33

  • 198
  • 0
Отменя се бедственото положение в област Разград
© Булфото

Отменя се бедственото положение в област Разград, което беше въведено заради усложнената зимна обстановка, съобщиха от областната администрация. 

На 26 ноември обилните снеговалежи и силните ветрове предизвикаха нарушения на електроснабдяването, водоснабдяването, транспорта, телекомуникациите, образованието, болничните дейности и други услуги за населението. Аварии по магистрални електропроводи на труднодостъпни места доведоха до проблеми при доставката на електроенергия. Нарушеното електроснабдяване в продължителен период от време доведе до прекъсване на учебния процес, доставката на храна и отопление. В продължение на 48 часа бе преустановено движението по републиканската и общинските пътни мрежи.

Очаква се отмяна на бедственото положение във Варна

В дейностите по разчистване на републиканска пътна мрежа, извличане на закъсали автомобили и осигуряване на маршрути за специализираните екипи на енергоразпределителното дружество участваха 28 пожарникари, 12 пожарни автомобила и три специализирани машини. Привлечена бе и машина специализирана техника от „Семпе“ 2 ЕООД, посочват от областната администрация. Областният управител изказва специални благодарности на ръководителя на операциите комисар Емилиян Станев, на екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Разград, както и на Областната дирекция на МВР, Областното пътно управление, на екипите на "Електроразпределение Север" и Регионалния център, на медиците от Спешна помощ и на всички останали институции, ангажирани с отстраняването на последствията от зимната обстановка.

За БТА главният експерт в областна администрация Николай Атанасов заяви, че по данни на електроразпределителното дружество в региона няма населени места без ток. Без водоподаване са само две села. Всички пътища на територията на областта са отворени за движение, добави Атанасов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини