Пламен Димитров: Ако няма развитие по исканията ни, ще проведем национален протест на 14 декември

  • 29 ноември 2023 11:27

  • 440
  • 0
Пламен Димитров: Ако няма развитие по исканията ни, ще проведем национален протест на 14 декември
© Нова тв

"400 млн. лева не достигнат в бюджета за следващата година. Ако няма развитие по исканията, няколко наши браншови структури готвят национален протест на 14 декември".

Това коментира в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Той уточни, че синдикалните структури ще организират мащабна акция в столицата, ако не бъдат постигнати желанията на хората.

Димитров добави, че КНСБ започва разговори с парламентарно представените партии. Първата среща е с народните представители от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Тя ще се проведе днес.

Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) подчерта, че диалогът с правителството тече вече месец, а това, което в момента искат, е още 400 млн. лева в бюджета за заплати в различните сектори.

 „Повече от 1 млрд. са заложени в бюджета по различните плащания, това включва и увеличението на минималната работна заплата. Това стана благодарение на диалога през последния месец. Към настоящия момент останаха няколко системи, в които има сериозно напрежение. Финансовият министър не пожела да включи минималните им искания - 10% увеличение на заплатите. С този ръст щеше да се покрие миналогодишната инфлация. Затова и хората са толкова непримирими”, каза президентът на КНСБ.

Национален протест на КНСБ на 14 декември: "София да се готви"

Димитров уточни, че най-тежко е положението в Министерството на земеделието и агенциите към него.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини