Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони в София

  • 26 ноември 2023 08:33

  • 812
  • 6
Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони в София
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони заради лошото време в София, съобщиха от БНР.

Над 100 от сигналите вече са обработени, заяви Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. Екипите на дирекцията са на терен и брой обработват около 20 от сигналите.

Лавина падна върху бус на прохода "Петрохан"

Голяма част от тях са в района на Симеоновско шосе, където има паднали дървета и клони. Към момента няма информация за закъсали автомобили или бедстващи хора в София въпреки обилния снеговалеж, който през цялата нощ.

От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства тяхната работа и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета. Около 10 сигнала пък са подадени за паднали клони и дървета в района на улица "Незабравка" в Борисовата градина близо до националния тенис център, обясниха още от столичната община.

Там също са изпратени екипи, които отстраняват падналите дървета, които препречват движението. От Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението също обясниха, че има подадени сигнали за паднали дървета и клони в различни части на цялата страна и в столицата. От пожарната обясниха, че има няколко случая, в които са се намесвали при отстраняване на проблеми по електропреносната мрежа в страната.

Това е станало в три случая. В други 2 пък е станало се е наложило екипите на пожарната да участват в отводняване на различни помещения. Екипите на главната дирекция подпомагат и други служби при премахване на опасни предмети или паднали камъни.

Става въпрос за общо 107 сигнала, допълват още от пожарната и съобщават, че общо 193 са сигналите за различни произшествия през изминалото денонощие за новините Николай Христов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
812 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.11.26 | 16:21

6
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik
Не ставаш за нищо кмете

2023.11.26 | 10:33

1
Терзийче - ако не знаеш как стават нещата питай Фандъчката бе. Ако е на кеф може и да ти даде джокер. Ти явно не знаеш. Ама нали имаше подготвен еким многознайковци бе Терзийче? Къде са тези лапачи?
горски

2023.11.26 | 14:26

5
Млъкни бе копейка гнусна!
ойди

2023.11.26 | 14:25

4
И пред нашия блок паднаха няколко но извадихме ррезачките и се оправихме

2023.11.26 | 11:47

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Най-препоръчителният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми, ще помогне и на вас, резултатите са видими след няколко дни. Повече подробности за продукта тук---->> mub.me/slim
Мишо бабоат

2023.11.26 | 12:30

3
Моята слабее само като я хване хемороида той излиза и от двата края

Добави коментар

Водещи новини