Водещите новини! Атанасов в НС: троловете на Путин преди малко бяха на трибуната. Граждани искат оставката на вътрешния министър (и още…)

  • 24 ноември 2023 13:18

  • 619
  • 2
Водещите новини! Атанасов в НС: троловете на Путин преди малко бяха на трибуната. Граждани искат оставката на вътрешния министър (и още…)
© БНТ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 ноември   

 

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. "Нося една книжа и я препоръчвам да я прочетете - "Троловете на Путин".

Преди малко троловете бяха на трибуната", атакува той.

Бесен скандал в НС: Тошко Йорданов към ген. Атанасов: Намекна че съм руски трол - "жалък малък лъжец"

***


Организират протест под прозорците на Министерството на вътрешните работи в София.

Той ще е под наслов „Стоп на полицейското насилие”.

Граждани искат оставката на вътрешния министър

***


НА ЖИВО: НС създаде комисия за полицейското насилие и прие промени в Закона за ДДС

***


Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа за брутален побой от полицаи по време на протеста срещу футболната централа миналия четвъртък.

Съдебномедицинското удостоверение доказва лека телесна повреда.

Данните идват на фона на твърденията на СДВР, че момичето е откарано за преглед във вечерта на протеста и не е имала наранявания.

Пред bTV 19-годишно момиче разказа, че във вечерта на недоволството е бита и заплашвана от 4-ма униформени. 

„Просто ме събориха на земята, удряха ме, после ми казаха да стана. Станах и пак ме удариха на земята с палки и ритници. Обиждаха ме и докато ме бият ми обясняваха защо ме бият, че ще ме ритат в корема да нямам деца“, каза момичето.

Експертизата за битото момиче доказва лека телесна повреда

***


Случаят е от вчера, когато в полицията е постъпила информация за домашно насилие в частен дом в Плевен. Установено е, че 43-годишен е нанесъл побой на 13-годишната си дъщеря. 

Детето е настанено за лечение в болнично заведение за наблюдение, без опасност за живота. 

Разпитани са свидетели. Уведомен е дежурен прокурор към Районната прокуратура в Плевен.

13-годишно момиче е пребито от баща му, настанено е в болница

***


Майка сигнализира в социалните мрежи за скандален случай как бащата на детeто им го снима да шофира по Околовръстното на София.

Момчето е на 11 г. и от кадрите си вижда, как шофира и изпреварва коли по пътя. 

"В държавата на абсурдите всичко е възможно! Това е 11 г. ми син, който шофира на Околовръстното шосе в София със скорост 146 км/ч, принуден от своя баща. От месеци са сезирани всички "отговорни" институции и никой не желае да вземе отношение по случая", пише майката Петя Бонева в публикация във Facebook.

11-годишен лети със 146 км/ч по Околовръстното на София

***


Водачът на автобуса с 16 деца, който катастрофира край Дряново вчера, вероятно е починал преди инцидента. Това е мнението на спешните медици, пристигнали при инцидента и на полицията.

Инфаркт на шофьора предизвикал катастрофата на автобуса с 16 деца край Габрово

***


Според медийната информация правителството на Бенямин Нетаняху се е съгласило да пусне 24 жени и 15 непълнолетни момчета в замяна на освобождаването на 13 души, взети за заложници от палестинската терористична групировка Хамас на 7 октомври.

Израел ще освободи 39 палестинци от затвори

***


Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти коментират, че случващото се напомня на първите дни от пандемията от COVID-19, пише Daily Mail.

Болниците в Пекин Ляонин са сред „затрупаните с болни деца“, докато училищните занятия са „на ръба на спирането“, според местни медии. Децата се проявяват необичайни симптоми, които включват възпаление на белите дробове и висока температура - но без кашлица или други симптоми.

Завръща ли се ужасът: Нова мистериозна болест плъзна в Китай

***


Няколко полицаи са били нападнати, а автомобил на органите на реда е бил запален по време на протести в Дъблин след атаката с нож срещу жена и деца, случила се по-рано през деня.

По първоначална информация един униформен е бил нападнат физически, а по останалите полицаи са хвърляни фойерверки. Срещу служителите на реда са полетели и бутилки, отбелязва RTE, пояснява Нова тв.

Протест и нападнати полицаи в Дъблин

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
619 2

Коментари 2

Добави коментар
браво

2023.11.24 | 16:12

2
за комисията и да стане постоянно действаща, подобно на гражданския арест си трябва и друг независим механизъм за разследване на полицейското насилие, такъв не в конфликт на интереси, мврто е семейна структура, нема сами да уволняват и разследват роднините си я...
Ас

2023.11.24 | 14:33

1
Тоя Атанасов още ли пикае по фонтаните

Добави коментар

Водещи новини