Водещите новини! Израел унищожи тунели на Хамас, скрити под болници и училища. Боби Михайлов се яви на изслушване в парламентарна комисия (и още…)

  • 22 ноември 2023 18:57

  • 841
  • 1
Водещите новини! Израел унищожи тунели на Хамас, скрити под болници и училища. Боби Михайлов се яви на изслушване в парламентарна комисия (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 22 ноември   

 

Според Израел много входове на тези тунели са в жилищни сгради или джамии. 

Израелската армия съобщи, че е открила тунел на Хамас в болницата „Ал Шифа“, най-голямата в Газа. 

Откритият кладенец води до тунел с дължина около 55 метра и дълбочина 10 метра.

Някои от тунелите са армирани с бетон и електрифицирани. Средно те са високи 2 метра и широки 1 метър, но някои са достатъчно големи и за превозни средства.

Израел унищожи 400 тунела на "Хамас", намиращи се под болници, училища и домове

***


Споразумението за прекратяване на огъня между въоръжената групировка "Хамас" и Израел беше потвърдено и от двете враждуващи страни, както и от Вашингтон и Катар, които помогнаха за сключването на сделката, с която временно се прекратява опустошителната война, продължаваща вече седма седмица, предаде Асошиейтед прес.

Израел и "Хамас" прекратяват огъня от утре, ето какво се разбраха

***


„Турската разузнавателна служба МИТ обяви, че е спасила палестинския хакер Омар А., отвлечен от израелската разузнавателна служба МОСАД", предаде медията от Еврейската държава нюзру.

„Омар А. през 2015 – 2016 г. е хакнал елементи от системата на противоракетна отбрана на Израел "Железен купол" и палестинската терористична групировка Хамас е нанесла няколко удара", продължи разказа си изданието.

„Завършилият програмиране в Ислямския университет в град Газа (административния център на ивицата Газа - палестинския анклав на брега на Средиземно море) мъж е работил за Хамас от 2014 г.", посочи още цитираната медия.

Турция: Спасихме палестински хакер от МОСАД

***


„Прогресът, който направи България през последните месеци по отношение на върховенството на закона, вече дава резултати. 

Мониторингът върху правосъдната ни система бе премахнат. 

България беше класирана на първо място по най-бързо развитие на напредъка в правосъдната система. 

Увеличението на преките чуждестранни инвестиции в България за тази година е с повече от 50% и това е ясен знак, че усилията на българското правителство се разбират и подкрепят“.

Денков разочарован, че някои от родните евродепутати са се опитали да създадат разделение днес в Страсбург

***


Той бе извикан от народните представители, за да даде обяснение за размириците около Националния стадион „Васил Левски" преди мача България—Унгария. 

Преди няколко дни Михайлов беше разпитан и в Комисията за противодействие на корупцията. Прокуратурата се самосезира и обяви, че започва проверка на ръководството на БФС за разходване на публични средства и „черно тото“.

Боби Михайлов е горд, че спасил човешки животи, обяви, че няма да е "изкупителна жертва заради платен протест"

***


Боби Михайлов обясни защо България и Унгария играха без публика

***


Уведомление за провеждане на протест към Столичната община постъпва на 14.11.2023 г. в края на деня.

Още на следващата сутрин Общината уведомява всички ресорни органи за сигурност. Това заявиха от Столична община в своя позиция.

Няма постъпили възражения или становища.

Столична община: Не е вярно, че не сме уведомили МВР и СДВР в срок за протеста

***


Липсата на кворум по време на гласуването на вота на недоверие не е продукт на особена логика, а поредните "некоалиционни" игри, които наблюдаваме. При ротацията ще бъде още по-интересно.

Социологът Евелина Славкова прогнозира кога ще се разпадне "сглобката"

***


„Ако има някакви цели, които си заслужава да постигне сглобката, това са Шенген и еврозоната“.

Журналист: Къщичката на управляващите е крехка, но се крепи

***


В Антарктида Гутериш възнамерява да посети два ледника, както и остров Копайтик, наред с други места, съобщиха от ООН в Ню Йорк. По време на посещението той ще бъде придружаван от чилийския президент Габриел Борич.

Генералният секретар на ООН ще посети Антарктида, за да се запознае отблизо с климатичната криза

***


Новата министърка на младежта от крайнолявата политическа формация „Сумар“ в новосформирания кабинет на социалиста Педро Санчес – Сира Рего, е върл противник на монархията, макар вчера на официална церемония да се закле тържествено в лоялност към испанската корона.

Местни медии припомнят нейна публикация отпреди три години в разгара на COVID пандемията, когато Рего написа в Туитър, че „испанската монархия е наследствена инфекция на корупцията, за която трябва да бъде разработена ваксина“.

Министърка от новия кабинет на Педро Санчес, нарекла монархията „инфекция“, се закле във вярност към испанския крал

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.23 | 00:22

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини