Стара Загора с изцяло обновена жп гара

  • 21 ноември 2023 19:28

  • 2011
  • 1
Стара Загора с изцяло обновена жп гара
© Община Стара Загора
Слушай новината Слушай новината

Напълно обновената жп гара в Стара Загора беше официално открита на тържествена церемония днес. Гаровият комплекс е изцяло реновиран, като е извършен основен ремонт на приемното здание, пространството около гарата, подлезите и перонните покрития.

По време на проекта инсталациите и системите са осъвременени, повишена е енергийната ефективност на сградата, което създава комфортни условия за гражданите. Вече гарата разполага с четири асансьора, за да бъде осигурен достъп до всички нива на хора с намалена подвижност.

"Много е важно да отбележим, че железопътният транспорт има огромен потенциал. И ние трябва да го използваме на всяка цена, за да постигнем едно модерно, качествено и ефективно обслужване на всички пътници в България“, заяви по време на откриването министърът на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, цитиран от БТА.

Министър Гвоздейков: БДЖ трябва да влезе в нова ера

Обновяването започна през юли 2020 година и е част от проект „Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора“, който се осъществява с финансиране от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. Стойността на проекта е близо 10 млн. лева. 

Приемното здание на емблематичната и възпята в песен жп гара в Стара Загора е проектирано през 70-те години на миналия век и е влязло в експлоатация през 1982 г., като оттогава не е извършван основен ремонт.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.22 | 01:12

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини