Николай Денков ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ на професор Кирил Топалов

  • 21 ноември 2023 07:09

  • 348
  • 1
Николай Денков ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“ на професор Кирил Топалов
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят академик Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще връчи годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ на проф. Кирил Топалов, съобщиха от правителствената пресслужба. Церемонията по награждаване ще се състои в Гранитната зала в Министерския съвет.

Изтъкнатият писател, драматург, киносценарист, литературен историк и критик, преводач, дипломат и общественик проф. Кирил Топалов ще бъде отличен за неговия изключителен принос в развитието на националната културна идентичност и духовни ценности.

Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски” е учредена с Постановление на Министерски съвет от 28 юли 2000 г. Тазгодишният ѝ носител бе определен от комисия, ръководена от акад. Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките.

Носители на приза са били проф. Вера Мутафчиева, акад. Светлин Русев, проф. Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, Йордан Радичков, Богомил Райнов, Валери Петров, Димитрина Георгиева Гюрова-Савова, Надежда Драгова, акад. Людмил Стайков и др.

Последвайте канала на

Нора Виткова
348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 10:47

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини