Водещите новини! Денков: Не мога да съм премиер в правителство, което бие хората по улиците. Борисов и Пеевски бранят МВР министъра (и още…)

  • 20 ноември 2023 19:11

  • 10887
  • 3
Водещите новини! Денков: Не мога да съм премиер в правителство, което бие хората по улиците. Борисов и Пеевски бранят МВР министъра (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 ноември   

 

„Не мога да приема да съм премиер в правителство, което бие хората по улиците - така както ставаше преди. Сред част от хората в полицията има култура, която смята за нормално да биеш с палки беззащитни хора, деца, жени. Това е абсолютно неприемливо. Отношението ми към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието“.

„Всички такива действия трябва да бъдат проверени и наказани. Трябва да изчиситим структурите на Националната полиция от усещането, че това е приемливо. Хората, които го смятат за нещо нормално, трябва да излязат оттам. Очевидно тук има системен проблем и този пробем трябва да се реши. Но няма как да се реши, ако министърът подценява този проблем. Искам да чуя какво мисли по въпроса, но до момента не съм го чул“.

Денков заплаши с оставка заради полицейското насилие

***


Пострадал на протеста срещу БФС за полицейския произвол: Започнаха да удрят наред, не подбираха

***


Боби Михайлов хвърля оставка, ето кой става шеф на БФС

***


Утре от 18:00  часа на стадион „Славия - Александър Шаламанов“ в София предстои да се проведе футболна среща между младежките национални отбори на България и Естония.

Полицията с драконовски мерки за сигурност заради футболен мач в София утре

***


„Не трябва да има комисия за разследване на полицейското насилие. Ние няма да я подкрепим. Какво трябваше да направят тези момчета? Категорично подкрепяме полицаите. Премиерът и министрите да излязат от уютните си кабинети и да слязат при тях на улицата. Не е работа на вътрешния министър да осъжда полицейското насилие и да излиза с позиция“.

Пеевски отново защити министър Стоянов и обяви: Оказван му е натиск, не му е работа да осъжда полицейското насилие

***


„Не е на ГЕРБ МВР министърът, по никакъв начин", заяви той и поясни, че ако МВР министърът си отиде, трябва и Николай Денков да си замине.

На въпрос каква ще е позицията на Мария Габриел по темата, Борисов отговори: "няма да угаждаме на Кирил Петков".

Борисов категоричен: МВР министърът не е на ГЕРБ. Ако си отиде той, Денков също трябва да си тръгне

***


Най-големият ядрен реактор в Европа, финландският „Олкилуото 3“, беше спрян автоматично поради технически проблем, но се очаква да се върне към производство на 21 ноември след ремонт, предаде АФП.

Най-големият ядрен реактор в Европа е изключен заради повреда

***


Германската полиция е арестувала 18-годишен младеж по подозрение, че е планирал актове на насилие, след като отправял заплахи за убийства в интернет и е публикувал дясноекстремистко и антисемитско съдържание, предаде Ройтерс.

Германската полиция арестува младеж, отправял заплахи за убийства по антисемитски подбуди

***


„Руските власти обявиха за издирване украинската певица Джамала", предаде Скайнюз.

„Въпреки че в официалното съобщение на вътрешното министерство в Москва не се посочва причината, едно от малкото опозиционни  на Владимир Путин издания "Медиазона", написа, че Сузана Джамаладинова (каквото е истинското име на изпълнителката) е обвинена в създаване и разпространяване на фалшиви новини за действията на руските въоръжени сили в Украйна", добави британската информационна агенция.

Русия обяви за издирване победителка в "Евровизия"

***


Повод за появата предположенията стана изказване на израелския военен министър Йоав Галант. 

Днес той на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху заяви: Високопоставените членове на Хамас са живи трупове, независимо от това дали те се намират в ивицата Газа (контролирания от радикалната арабска организацията палестински анклав на брега на Средиземно море) или извън нея.

МОСАД подготвя операция по ликвидирането на шефа на Хамас в Катар?

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
10887 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.21 | 01:22

3
Борисов е най интелегентният изрод в политиката.

2023.11.20 | 20:34

2
Всички гие страх да възразяват, срещу Борисов и Пеевски.Тогава какво да очакваме?
Анонимен

2023.11.20 | 19:57

1
Браво другари успяхте вече във всеки блок има компаньонки, усърдния труд даде своето възнаграждение.

Добави коментар

Водещи новини