Кампания за превенция на пътнотранспортния травматизъм ще се проведе в София

  • 18 ноември 2023 07:06

  • 606
  • 3
Кампания за превенция на пътнотранспортния травматизъм ще се проведе в София
© Булфото/архив
Слушай новината Слушай новината

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на пешеходната пътека при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и градинката „Св. Климент Охридски“, ще се състои флашмоб, с участието на детски вокален хор „Пим Пам“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

След флашмоба, пред Художествената галерия на Националната художествена академия, в градинката „Св. Климент Охридски“, ще се проведе официална церемония по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка, част от кампанията „Не преминавайте през децата ни“ на Столичната община и Съвета по безопасност на движението на децата в София. Членовете на журито, оценило над 600 рисунки - Юлиян Табаков, Здравко Денев, Сияна Захариева, Ирина Михайлова и Десислава Темелкова, ще наградят с книги и грамоти всички участници. За отличените в двете възрастови групи деца, са предвидени специални награди. 

Българският Северозапад е на водещо място в ЕС по жертви на пътя

Брандиран с рисунки автобус 280 на столичния градски транспорт ще бъде показан на спирка „Софийски университет“, улица „Шипка“.

Световният ден в памет на жертвите на пътнотранспортните произшествия се отбелязва от 2005 г. през третата неделя на ноември с резолюция на Общото събрание на ООН, сочи информация на БТА.

Близки на загинали и пострадали в катастрофи излизат на национален протест

Организацията си поставя за цел в периода от 2021 г. до 2030 г. да бъде намален поне до 50% броят на жертвите и ранените при пътнотранспортни произшествия. Мотото на деня за 2023 г. е "Справедливост". 

Последвайте канала на

Весела Найденова
606 3

Коментари 3

Добави коментар
НАДКА ДОЙЧЕВА

2023.11.18 | 07:33

3
!!! Крум Савов 16 януари 2023 г !!! - линк .......... Надке, че тръпки ме побиват че като те гледам през тоя че така че достоверен линк. НАДКЕ, ЧЕ КВА ГАДНА, ПРОТИВНА , ОТВРАТИТЕЛНА И МАЗНА ЦИГАНСКА МУТРА ИМАШ. НАДКЕ, НО ТУК СМЕ САМО С ГРИМ. НАДКЕ ДОЙЧЕВА ЧЕ КОЛКО КИЛА СИ ВЕКЕ АМА ЖИВО ТЕГЛО.
МНОГО ГРОЗЕН ЦИГАНИН76

2023.11.18 | 07:32

1
НАДКА ДОЙЧЕВА Е ОРГАНИЗАТОР.
петиция

2023.11.18 | 07:32

2
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА.

Добави коментар

Водещи новини