Даниел Вълчев: Връщаме се към тази „чудесна” кочина от 90-те години

  • 17 ноември 2023 18:21

  • 1102
  • 7
Даниел Вълчев: Връщаме се към тази „чудесна” кочина от 90-те години
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес, според мен ние с много бързи стъпки се връщаме към тази „чудесна” кочина, в която живяхме през 90-те години. Това заяви адвокатът и политик проф. Даниел Вълчев в предаването „Пресечна точка” по повод футболния протест в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

„Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв повод независимо какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се чувствам наистина като през 90-те години, а това е много лошо”, добави още деканът на Юридическия факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

По думите му първото нещо, което няма как да не направи впечатление, е „драматичната некомпетентност на Министерството на вътрешните работи”. Според него не става дума за „момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите”, а че те не са обучени да действат по определен начин. Техните ръководители не могат да се справят с такава ситуция, убеден е Вълчев.

Калин Стоянов разкри на кой филм е бил снощи и обяви: Ако подам оставка, ще предам всички, които вчера бяха на терен

Юристът посочи, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е неадекватна. Той посочи, че системата на МВР е изключително нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

„Още една прилика с 90-те години е, че крайно много случайни хора са ключови позиции в държавата и институциите и ефектът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, защото не ходим особено много и на избори”, заяви бившият министър на образованието.

Що се отнася до проектобюджета за 2024 година, Даниел Вълчев заяви, че „по-ляв, популистки и глупав бюджет от този на Асен Василев” не е виждал. Според него управяващите ще намерят консенсус по тази и други спорни теми като дерогацията, защото повечето от тях нямат свободна воля.

За изкуствения интелект

Проф. Даниел Вълчев заяви, че правото ще бъде една от засегнатите области от изкуствения интелект. По думите му рискът за обществото е, че хората не знаят какво точно има и може една такава невронна мрежа, която толкова прилича на нашата, биологична такава. Той заяви, че всяко нещо, което човекът създава, мултиплицира неговите възможности. Важно е обаче с какви намерения се ползва.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1102 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Great

2023.11.17 | 20:40

7
Даниелчо е перфектно комунистче.

2023.11.17 | 20:22

6
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

2023.11.17 | 20:00

5
проститутката на любен гоцев и укривател на преписвачи ги чатка нещата.
корекция

2023.11.17 | 19:58

4
никога не сме излизали от кочината, само симулирате дейност и крадете като за световно

2023.11.17 | 18:58

3
Лaйнap, това е и благодарение на теб. Я кажи ти как краде. Ние помним.

2023.11.17 | 18:46

2
ДАНЬОО , ДАНЬО , ПОМНИМ КАКЪВ МУХЛЬО И МАЛОУМНИК БЕШЕ КАТО МИНИСТЪР , ТИ СПРЕТНА НАЙ-ДЪЛГАТА ДАСКАЛСКА СТАЧКА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.
съни

2023.11.17 | 18:33

1
през 90 година беше добре а не като сега използват всеки заради алчността както и този другар.

Добави коментар

Водещи новини