test test Внимание, крадат mozak!

  • 16 ноември 2023 16:45

  • 2323
  • 0
test test Внимание, крадат mozak!
© Novini.bg

Не мога… просто не мога да насмогна на щуротиите, които най-сериозно се споделят из рòдината. Тия, дето пишем смешки като средство да имаме с какво да си плащаме сметките и хапчетата за глава, сме напълно и изцяло изместени в професията си от писачи на „истински“ и „сериозни“ новини. Извинете, забравих последните кавички… „новини“. 

Да не говорим, че изкуственият интелект беше напълно и тотално разбит от естествената липса на такъв. 

Кемтрейлсърите искат да свалят пътнически самолети с ракети и да управляват чрез референдуми. Да, всичко е точно…

След като вчера споделих откритието, че копейките искат да свалят с ракети (!!!) пътнически самолети, които оставят следи (кемтрейлс) в небето, днес разбираме, че имаме ъпдейт на шапките от фолио. 

А именно:

системата BG-ALERT (дето трябва да ни съобщава за наводнения, бедствия, земетресения и концерти на Лили Иванова) била…

дръж се здраво

… била всъщност система за контрол на съзнанието чрез ниски честоти.

Много ми харесва как винаги добавят някакъв „научен“ елемент към фантазията, за да изглеждат „достоверни“. 

„Ниски честоти“. 

Е, как да не им повярваш, след като така подробно и нàучно са ти го обяснили хората. Не е как да е, недомлъвки и дрън-дрън, а ясно и конкретно: „чрез ниски честоти“. Супер-дупер научно. 

И все пак не прекалено завъртяно и зафинтифлюшено със сложни думи и обяснения като за прекалено учени хора. Става си за обикновени фейсбук учèни, повечето от които все пак са завършили гимназия или техникум (демек, знаят разликата между „честоти“ и „чистоти“).

Кой каза, че в комиксите на Marvel има много повече наука и че историите им са много по-добри? Я, тихо там! Толкова си могат хората, все отнякъде се почва. Не знаете ли, че и „мозъкът“ зад QAnon е нереализиран сценарист? Или че Гьобелс е бил нереализиран (ама много нереализиран) писател? То като имаш детска мечта, ама талантът ти стига само колкото да дразниш хората, все отнякъде трябва да почнеш да го развиваш. Стъпка по стъпка – и нашите mozatci ще стигнат до ниво малко над „чрез ниски честоти“. Предполагам… Макар че не бих заложил пари на това. 

Както и да е. 

Да видим обаче какво е казал по темата (все пак и малко информация да вкараме тук) Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, който започва да ми прави впечатление на все по-сериозен копач и намирач на „бисери“ (или иначе казано, Горкия Човек, Колко Ли Му Струват И На Него Хапчетата За Глава И Против Киселини).

„Системата BG-ALERT продължава да генерира новини и спекулации, та нека коментирам две от тях (по стечение на обстоятелствата, вчера имах среща с ГД Пожарна безопасност и защита на населението, където обсъдихме техническите параметри на системата).

Вчера, при направен пореден тест на системата BG-ALERT, телефонът на един гражданин дефектирал и пуснал много сигнали. При вече извършени тестове, покриващи над милион устройства, това е първият такъв случай. Четейки международния стандарт, по който е реализирана системата, най-вероятната хипотеза е, че устройството не е наред - вероятно със "странна" версия на операционната система, или с някакъв друг дефект. Т.е. проблемът не е нито в BG-ALERT, нито в телекомите. 

Извън това, в социалните мрежи се разпространява една конспирация, че BG-ALERT е всъщност система за контрол на съзнанието чрез ниски честоти. И че досега не е правена в други държави освен САЩ, Германия и Русия. Ще разочаровам конспираторите - системата работи на доста места, вкл. в съседните ни държави Гърция и Румъния. И не е разработена от DARPA, a е дефинирана от международни стандартизационни организации, в т.ч. европейската ETSI.

Навсякъде, където е въвеждана, системата в началото предизвиква раздразнение. Но нейните ползи се виждат след това - помните, когато при бедствието в Царево много хора каза "ама в Гърция ги предупреждават за такива неща по телефона". Дано не ни се налага да ползваме тази система освен за тестове, но ако се наложи, е добре да я имаме.

Предстоят важни стъпки, извън самата система - да има системи за анализ на риска на различните аспекти, на база на които да бъде взето решение за ранно известяване. Например, преди два месеца бях на среща с агенцията за борба с градушките, която има нужда от съвсем малко допълнителни средства, за да поддържа включени радарите от радарната си система, които могат да се ползват за анализ а реално време на облаците. Язовирите трябва да имат датчици, които да отчитат ръст в нивото и риск от преливане. И т.н. и т.н. 

След няколко години се надявам да имаме широкообхватна система за ранно известяване, благодарение на която могат да бъдат спасявани човешки животи.“

И понеже Божанов явно, както казах, е намирач на „бисери“, а бисерите са по-готини в комплект, ето ви още един:

„Популярен германски журналист и "независим експерт" по въпроси, свързани с Русия бил получил 600 хиляди евро от офшорна фирма, свързана със санкциониран руски/кремълски олигарх.

Според журналистът те били спонсорство за негова книга и не са повлияли на мнението му за режима на Путин.

Да, така работи купуването на влияние в западните медии. С офшорки, с подаръци за книги, с методично прокарване на наративи. Дали си шестотинхилядник или четирихилядник няма голяма разлика. Ироничното е, че никога плащанията не са в рубли.

(И преди някой да напише "ама американските фондации??" - при тях, когато изобщо спонсорират медии, пише ясно за какво са средствата, а грантовете са публични - не дарения през офшорки на олигарси.)

Механизмите за влияние върху общественото мнение са многообразни и Кремъл използва всички, доста умело. Журналисти, анализатори, политици, анонимни блогове, тролски ферми, икономически субекти и т.н.“

И бонус точки, ако успеете да видите връзка между mozacite, изтичането им и факта, че евразийската сверхдержа́ва ръси подкупи, за да ѝ разпространяват пропагандата. 

Какво видяхте? Непознат термин ли? Веднага обясняваме: 

Предшественником термина «сверхдержава» был термин «великая держава». После Венского конгресса 1815 года, закрепившего итоги Наполеоновских войн, этот термин использовался по отношению к Британской империи, Австрийской империи, Российской империи, Пруссии и Франции.

Така по-ясно ли е?

 

.

__________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2323 0

Водещи новини