Детската онкохематология в София месеци наред е била без топла вода

  • 16 ноември 2023 14:44

  • 258
  • 1
Детската онкохематология в София месеци наред е била без топла вода
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От началото на лятото в детската онкохематология в София няма топла вода. За това алармира Ани Стоянова, основател на фондация "Даная".

След пускането на редица жалби, топлата вода е пусната в отделението, информира БНТ.

"Така! Топла вода има, даже гореща! Хора, това е просто ши*ан кран, който е трябвало да се завърти. Болницата пести от топла вода за деца с онкологични заболявания. Разбирате ли? След сигнала се задействаха и просто завъртяха крана. Не, не ни замазахте очите! Няма да го оставим така. Да оставите тези деца и майки без топла вода в продължение на месеци е престъпление", написа в профила си във Фейсбук Ани Стоянова.

Жената повежда битка за пускането на топла вода в софийската болница, като изпраща жалби към Топлофикация София ЕАД и към Столичната Община, но отговорът, или липсата на такъв, предизвиква недоволство. Вместо да се намери бързо и ефективно решение, топката се предава от една институция на друга, като се допуска децата и техните майки да продължават да страдат заради липсата на елементарни условия, посочва Стоянова.

"Без да спестя нищо, ще ви разкажа какво означава такова отделение без топла вода.
Там има деца, които лежат по няколко месеца, тези деца са различни възрасти, има бебета има и по-големи. Повечето деца там са на химеотерапия, те повръщат, понякога повръщат в прегръдките на майките си. Има моменти, в които тези същите деца, които се борят за живота си, се изпускат.
Да, пътят на децата в това отделение е труден и на фона на всичко, през което минават, държавата не смята за необходимо да осигури елементарни условия. Те не искат лукс, те искат да оздравеят!", пише още Ани Стоянова в социалните мрежи.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:36

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини