Рибари от Момчилград се заканиха за щурм, Ловно-рибарското сдружение ги кани на среща

  • 16 ноември 2023 07:36

  • 2584
  • 3
Рибари от Момчилград се заканиха за щурм, Ловно-рибарското сдружение ги кани на среща
©
Слушай новината Слушай новината

"Категорични сме. Няма да се спрем пред нищо и никой. Ще си отстояваме каузата и тя е оставки на директора и зам.-директора на Ловното стопанство". 

В това е категоричен Боян Топалов - един от организаторите на протеста на рибарите от Момчилград. Те се заканиха да щурмуват по суша и вода Еленовото стопанство край язовир "Студен кладенец", ако ръководството не подаде оставка. 

"Ако до петък ръководството не подаде оставка, следва друг протест. Няма да се спрем. Заповядайте и ще видите. Вече ни е писнало".

Десетки рибари затвориха главния път към Румъния край Каварна

Според него тези хора не са направили нищо добро. "Мислят си, че това е бащиния". По думите му потърпевшите са десетки хора. 

В предаването "Преди всички" той разказа, че от ръководството на стопанството са счупили въдици на рибари, като обяснението е, че там е забранено да се лови. Там риболовът е разрешен, подчерта категорично Топалов.

Той обясни, че напрежението е от 2-3 години. Преди това рибарите не са имали такъв проблем.

Председателят на Националното ловно-рибарско сдружение - Съюз на ловците и риболовците в България Васил Василев подчерта, че нито един от протестиращите рибари не е направил опит да се свърже с него, преди да предприемат тези действия. 

"Участъкът, в който ограничаваме присъствието на любители-риболовци е в рамките 2 - максимум 2,5 км като брегова ивица. Заблуда е, че наши служители забраняват риболова на брега на язовир "Студен кладенец", обясни той.

Никой не е изгонен от язовира, категоричен е Василев. 

Той отбеляза, че в момента приключва браният сезон на елените лопатари. 

"Това е единственото място, където животните могат да влязат на водопой. Когато там има непрекъснато присъствие на хора, живнотните не могат да извършат този водопой", подчерта Васил Василев и добави, че такава е практиката и на други язовири. 

"Силно се надявам, че този случай не се експлоатира от хора, които са потърпевши от дейността на нашите служители. Надявам се тези акции на рибарите наистина да касаят техните лични усещания, а не са опити на бракониерите да се отърват от тези хора, които им пречат. Допускам, че не е невъзможно и силно се надявам, че не е така". 

Той покани на среща недоволните рибари, за да може да се уточнят позициите и да се намери решение

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2584 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
истината

2023.11.16 | 18:35

3
Рибали щурмувайте дпс и герб в престъпления на момчилград и страната за оцелявяне на народовластието .ДПС и герб трябва веднъж за винаги да бъдат изчегъркани и забранени за мароделство над българския народ

2023.11.16 | 18:21

2
приятели първо трябва да бъде изхвърлено като не потребно куче синабов и еничарските му неграмотни ката селски простаци простаци на мегдана .Това ви е спасеунието

2023.11.16 | 11:34

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини