В област Сливен се въвеждат мерки срещу птичи грип

  • 15 ноември 2023 14:27

  • 193
  • 2
В област Сливен се въвеждат мерки срещу птичи грип
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В област Сливен се въвеждат мерки срещу птичи грип, съобщиха от областната администрация, където се състоя заседание на Областната епизоотична комисия.

Със заповед на областния управител се забраняват организирането и провеждането на панаири, пазари и изложби на всички видове животни и птици, животински продукти, изложби на домашни животни и птици, включително и екзотични видове. Въвежда се забрана и за отглеждането на домашни птици на открито.

В момента се извършва епизоотично проучване и проследяване на движенията на домашни и други птици, яйца, продукти и странични животински продукти, добити от тях, фураж за птици с цел намиране първоизточника на заразата. Ще бъдат информирани орнитоложките дружества и ловни дружинки, за да може при евентуално откриване от тяхна страна на мъртви животни, те да бъдат веднага предоставени за лабораторни изследвания.

След като БАБХ забрани животинските пазари: Полиция следи спазва ли се ограничението

От 10 ноември със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) има забрана за организирането и провеждането на пазари за всички видове домашни животни и птици. Мярката е във връзка с усложнената епизоотична обстановка и има превантивен характер срещу възможното разпространение на болести по животните, пише БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.15 | 21:00

2
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.11.15 | 14:59

1
човката..нее...синя...

Добави коментар

Водещи новини