Водещите новини! Не могат да арестуват обвиняемия за катастрофата с Ферарио Спасов. Денков: президентът не дава отговор за шефа на ДАНС (и още…)

  • 14 ноември 2023 19:20

  • 4911
  • 4
Водещите новини! Не могат да арестуват обвиняемия за катастрофата с Ферарио Спасов. Денков: президентът не дава отговор за шефа на ДАНС (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 ноември   

 

„Извършени са огледи, разпитани са свидетели, в момента се установяват лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на два месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия“.

Прокуратурата в Ловеч за катастрофата с Ферарио Спасов: Не можем да арестуваме обвиняемия засега

***


„Официален отговор от президентството за председателя на ДАНС няма. Когато на някой му липсва аргументи, той започва да използва епитети. Думите от сутринта на президентския съветник са епитети, а не аргументи. 

Мотивите за освобождаването на г-н Тончев са качени на сайта на МС. Качени са и мотивите, с които е сменен неговият предшественик и всеки може да ги сравни. 

Нека да обсъдим фактите – всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента Радев чрез неговите служебни правителства. Факт. 

Единственият начин да се назначат ръководители на служба е чрез съгласуване между премиера и президента. Тезата, че някой може да овладее службите, при положение, че винаги има съгласуване, е невярна и това е факт. 

Предпочитам да говорим за фактите, а не да коментирам чужди думи“, коментира акад. Денков днешното интервю на президентския съветник Димитър Стоянов относно смяната на шефа на ДАНС и че аргументите на правителството за тази смяна са „нефелни“.

Премиерът Денков: Мнозинството на национално ниво трудно може да се реализира във всяка една община

***


„За трета поредна година се показва, че България може да има 3% дефицит, може да има истинска социална политика (заложеното увеличение на доходите е над 11%), може да има рекордни инвестиции (12 милиарда са заложени) и всичко това да се върже с данъчната политика, без да се вдигат ставките на данъците“, обясни финансовият министър.

Асен Василев за Бюджет 2024: Българският народ имаше достатъчно постна пица, време е да правим модерна икономика и да вдигаме доходите

***


ГЕРБ, вчера: Бойкотираме избор на председатели на Общинските съвети в София и Варна.

ГЕРБ, днес: Ама Общинските съвети в София и Варна не работят.

ГЕРБ, вчера: Отговорност на първите е да направят мнозинство.

ГЕРБ, днес: Ама защо първите правят мнозинство.

Борис Бонев публикува "хроника на политическа наглост на ГЕРБ"

***


Васил Терзиев: Ще се срещна с всички политически сили в СОС, за да намалим напрежението

***


Утре ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие към кабинета, увери за пореден път зам. -председателят на партията Томислав Дончев.

„Колкото и да е трудно, и понякога гнусно, всички останали опции са по-лоши от тази“.

Томислав Дончев: Гнусно е, но ще подкрепим кабинета

***


Бившата кметица на Ловеч Корнелия Маринова напуска ГЕРБ заради „остро несъгласие с водената от областното ръководство на партията политика“.

Бивш кмет напуска ГЕРБ

***


Комисията по енергетика не прие да се отмени дерогацията на "Лукойл"

***


Пеевски сигнализира прокуратурата и ДАНС да се запознаят с разследването на журналистката Генка Шикерова от „Свободна Европа“ – „Завладян неправомерно“, от което се създават обосновани предположения, че руската държава владее хиляди квадратни метра земи в България, сред които са обекти от значение за националната сигурност или граничещи с такива.

Фрапантен е примерът със заградени над 11 хил. кв. м в санитарно-охранителната зона на язовир „Искър“ (който снабдява с вода София!!!), за който няма документи за собственост, но се владее от Руската федерация. 

Пеевски: Всяка нерешителност и забавяне за имотите, обсебени от руското посолство, застрашават националния интерес

***


Украинската Национална гвардия показа унищожаването на руска военна лодка край южния град Херсон.

Украйна показа унищожаване на руски катер край Херсон

***


Според промените в закона, които той одобри, само журналисти, обвързани с договор към регистрирани медии, ще имат право да отразяват срещи на изборните комисии, което значи, че независимите журналисти или тези на свободна практика няма да имат тази възможност. 

Путин одобри нови ограничения за медиите преди президентските избори в страната

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
4911 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.15 | 05:50

4
СТРАХОЛЮБ.ДЕНКОВ.САМО ГЛУПУСТИ.НИЖЕШ

2023.11.14 | 23:15

3
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
ЙОВЧО

2023.11.14 | 21:05

2
ДА.ЕВА.ИХАМСТЕРА.ТИ ГЛУПОСТИ.ПРИКАЗВАШ
Георги Илиев Митев

2023.11.14 | 19:33

1
Фуражките само командирът и друго не могат да правят .

Добави коментар

Водещи новини