Водещите новини! Нинова звъняла на В. Григорова преди балотажа, но тя не ѝ вдигнала. Битката за СОС: Кой ще бъде новият председател? (и още…)

  • 13 ноември 2023 13:31

  • 1472
  • 0
Водещите новини! Нинова звъняла на В. Григорова преди балотажа, но тя не ѝ вдигнала. Битката за СОС: Кой ще бъде новият председател? (и още…)
© bTV/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 ноември   

 

„Всички хора знаят, че Григорова е партийният кандидат на БСП. Защо бяга от това? Без нас тя нямаше да получи този резултат, ние сме най-силната партия вляво, марката“. 

Това заяви Иван Ченчев от БСП за „Твоят ден“.

„Не виждам защо каза, че не е партиен кандидат. Тогава какво правеше на „Позитано“ и защо ѝ беше толкова важна подкрепата на БСП? 

Тя я получи безусловно, както и комфорт да структурира кампанията си както прецени, със своя щаб. Когато е трябвало, е имало връзки между нейния екип и партията. 

Нямам представа откъде дойде напрежението между Григорова и БСП. 

Нинова я потърси няколко пъти, когато се разбра, че отива на балотаж, но тя не вдигна. 

След това излъга в национален ефир и каза, че не е търсена. Учудвам се на тази лъжа и на твърдението, че има напрежение. 

Всичко нужно е било направено. Нашите структури работиха с максимален капацитет за избирането ѝ“, заяви той.

Ченчев: Всички хора знаят, че Григорова е партийният кандидат на БСП. Защо бяга от това?

***


На тези избори гражданите дадоха ясен отговор какво искат. Казаха, че нямат доверие в политиците. Не дадоха ясен мандат на една политическа сила. На трето място казаха, че искат промяна.

Това заяви Бойко Димитров от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София". 

Ще предложим ясни разговори с всички политически сили. Поканихме ги, за да обсъдим как ще започне работата на Общинския съвет. По-голямата част отказаха нашата покана, затова днес започваме от нулата, каза още Димитров.

Дебатът за София: Кой ще бъде новият председател на СОС

***


Битката за председател на СОС: ГЕРБ не издигна кандидат

***


„Хората очакват лидерство, не свади на момчешко ниво. Трябва да гледаме как да преведем страната през кризите, не да си броим министрите. ГЕРБ имат и министри и зам.-министри. Голяма част от администрацията е назначавана от ГЕРБ. Те имат изключително силно влияние“. 

Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната—Демократична България“ Ивайло Мирчев в ефира на БНТ. 

„„Демократична България“ има Атанас Славов. Той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. Ако някой реши да ги опраска, той си подава оставката. Нямаме други министри. 

Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които заявихме“, обясни Мирчев. 

Ивайло Мирчев за сглобката: Хората очакват лидерство, не свади на момчешко ниво

***


Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев встъпи в длъжност днес, на първото заседание на Столичния общински съвет в мандат 2023-2027 г.

Васил Терзиев се закле като кмет на София

***


Фандъкова предаде поста на Терзиев, подари му саксия, химикалка и личната си каска

***


„Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически различия. Това означава да бъдем мъдри и да търсим дългосрочни решения, онези, които ни обединяват.

Мисля че ни обединява мечата София да бъде един модерен, уреден, сигурен град, един град на бъдещето и на възможностите, за да можем да мечтаем по-смело с всяко следващо поколение“.

Васил Терзиев към общинските съветници: Вече сме от една страна - от страната на София

***


Още няма експертиза за скоростта. 

Това обяви на влизане при главния прокурор Борислав Сарафов прокурор Йордан Кожухаров от Окръжна прокуратура Велико Търново, който пусна срещу подписка шофьора, помлял колата на футболния треньор Ферарио Спасов.

Прокурорът, пуснал обвинения за смъртта на Ферарио Спасов: Още няма експертиза за скоростта

***


„Това не е само нашата война, това е и вашата война. Това е битка на цивилизацията срещу варварството“, заяви Нетаняху в интервю, излъчено снощи в САЩ.

„Ако Израел не спечели войната, напастта ще се разпространи извън Близкия изток и след това ще зарази Европа и САЩ“. 

„Вие ще сте следващите“, добави израелският премиер.

Нетаняху към хората в САЩ: Израелската война в Газа "е и ваша война"

***


Лидери на Хамас са изразявали публично готовност да приемат тежки загуби, потенциално включващи живота на много мирни граждани, живеещи под тяхното управление, отбелязва американското издание. 

Движението е било готово да приеме подобни жертви, за да предизвика вълна на въоръжена палестинска съпротива в региона и да попречи на усилията за нормализиране на отношенията между Израел и арабски държави, според експерти по разузнаването и борбата с тероризма.

Ученията са се провеждали под земята и над земята в ивицата Газа. Информацията е била събирана с евтини наблюдателни дронове, от жители на Газа, които имат разрешение да работят в Израел - често в същите селища, които са били нападнати от групировката - и дори от израелски сайтове, като социални медии и агенции за недвижими имоти. Не са използвани сложни техники, но подходът е бил много методичен, а подробностите са били скрити и от съюзници като Иран и "Хизбула".

С цел да се приспи бдителността на Израел, сблъсъците с израелските сили и Хамас са спрели след 2021 г.

Войната между Израел и "Хамас": Палестинското движение е било планирало серия нападения

***


Певицата Тейлър Суифт оглавява класацията на "Билборд" за албуми за втора последователна седмица, съобщи сайтът на изданието. 

Тя е начело с 1989 (Taylor's Version) - преиздадена версия на продукцията ѝ от 2014 г. 

За периода на отчитане са продадени 245 000 еквивалентни единици от албума. 

Албумът 1989 (Taylor's Version) излезе на пазара на 27 октомври. Допълнителен импулс на продажбите даде и турнето на Суифт, което е в ход.

Тейлър Суифт е начело на класацията за албуми на "Билборд" за втора поредна седмица

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1472 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини