Водещите новини! Борис Бонев: Ние ще определяме дневния ред в София. Преподавател в Оксфорд: Между Украйна и Газа има връзки (и още…)

  • 09 ноември 2023 13:12

  • 1224
  • 1
Водещите новини! Борис Бонев: Ние ще определяме дневния ред в София. Преподавател в Оксфорд: Между Украйна и Газа има връзки (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 ноември   

 

„Този подход на ГЕРБ, в който те взимат едно добро предложение от опозицията, отхвърлят го и след месец-два го внасят като тяхно предложение, за да не позволят на абсолютно никого да изпълни обещание към своите избиратели, ние няма да го допуснем. 

Има достатъчно работа за целия китайски народ, има възможност за политически пиар, така че всяка една от групите в Общинския съвет, ако работи с нас, това ще бъде възможността за нещата, които са обещавали през своята кампания, да се реализират в рамките на мандата“.

Борис Бонев сигурен: Ние ще определяме дневния ред в София

***


„Борбата с корупцията вече не е само борба за спестяване на публични средства, но и борба за запазване на демокрацията. 

Така че значението и ролята на борбата с корупцията доби много по-глобални измерения“. 

Това заяви премиерът Николай Денков след срещата си с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши, предаде репортер на Novini.bg.

Николай Денков: Борбата с корупцията вече e и борба за запазване на демокрацията

***


Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като "Мис преференция" или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители тя бе кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

Заради тези необичайни гласове на Точева се появиха сериозни съмнения, че тя е подкрепяна от варненския бизнесмен със спорна слава Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните местни избори тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ. 

Борисов за напусналата парламента "Мис преференция": Поздравявам я за личното ѝ решение

***


НА ЖИВО: НС освободи Славена Точева като народен представител, някои от депутатите бяха против

***


„За момента това е работната версия. Дали тя ще бъде потвърдена и дали така са се случили събитията, не можем да кажем. 

За момента обвинението е по чл. 115 от Наказателния кодекс, а именно, че умишлено е умъртвен пострадалия, чрез нанасяне на множество прободно-прорезни наранявания. 

Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта са раните в областта на гръдния кош и шията“, каза още Десислава Петрова.  

Травми от детството и отнет апартамент са в основата на жестокото убийство с близо 40 намушквания в "Обеля"

***


Едно от всеки седем деца у нас признава, че е било жертва на онлайн тормоз и преследване в социалните мрежи. Данните бяха представени на Национална конференция за децата в дигиталния свят.

За първите девет месеца на тази година Центърът за безопасен интернет е получил и обработил над 32 000 сигнала за вредно съдържание.

Едно от всеки седем деца у нас е било жертва на онлайн тормоз

***


Димитър Бечев, преподавател в Оксфорд, старши сътрудник към Атлантическия съвет: „Това, че наблюдаваме две войни, е функция малко на медиите. Има война и в Судан, гражданска война с много жертви, просто не е в полезрението. Има война в Етиопия“.

Между Украйна и Газа има връзки. Не че Хамас действат под ръководството на Путин или на Пекин, но е факт, че вниманието много се отклони към Израел и случващото се в Газа беше отбелязано и от Зеленски. Така Украйна получава по-малко внимание“, подчерта Бечев.

Димитър Бечев: Между Украйна и Газа има връзки

***


„Няма да има спиране на огъня, докато не бъдат освободени заложниците“, заяви Нетаняху, но не стана ясно, дали има предвид всички заложници в ръцете на Хамас. 

Вчера Катар потвърди неофициално, че води преговори за освобождаването на дузина заложници, но в замяна Израел трябва да прекрати огъня за три дни. 

Сред заложниците, за чието освобождаване се преговаря, са шестима американци, поясни Франс прес, предаде БНР.

Нетаняху: Няма да има спиране на огъня

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.09 | 14:04

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини