Водещите новини! Лаура Кьовеши идва в България. Костадин Костадинов нападна Ваня Григорова. ГЕРБ махна „Мис преференция“ от парламента (и още…)

  • 08 ноември 2023 19:06

  • 4080
  • 2
Водещите новини! Лаура Кьовеши идва в България. Костадин Костадинов нападна Ваня Григорова. ГЕРБ махна „Мис преференция“ от парламента (и още…)
© Булфото/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 ноември   

 

Тя ще се срещне с ръководството на МВР, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той посочи, че силовото ведомство работи добре с европрокуратурата.

„Работим интензивно, мисля че имаме добри връзки с европрокуратурата. Има задържани, но ще кажем допълнително”, каза Коцев.

Посещението на Кьовеши в България е по покана на Центъра за изследване на демокрацията. За нейната визита потвърди и премиерът Николай Денков.

Лаура Кьовеши идва на посещение в България

***


„В хода на кампанията забелязахме класическите наченки на проект – едно лице, на което се създава добър медиен комфорт с пищна медийна и рекламна кампания. 

Това го видяхме и с "Продължаваме промяната" и "Български възход". От опит ние знаем, че когато едно нещо прилича на проект, държи се като проект и говори като проект, значи е проект. 

Това нещо могат да направят само собствениците на държавата – американското посолство“, заяви Костадинов. „Времето ще покаже дали тя е такъв проект“, добави той.

Костадин Костадинов нападна Ваня Григорова: Прилича на проект на американското посолство

***


Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов, предава "24 часа".

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като "Мис Преференция" или шампионката по преферении. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители, тя ставаше кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

ГЕРБ махна "Мис преференция" от парламента

***


МС прие актуализация на Националния план за въвеждане на еврото

***


МВР и Европейската прокуратура са провели преди седмица акция във връзка с усвояването на европари. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев:

„Работим изключително интензивно. Дори и миналата седмица имахме съвместни реализации с колегите от ДАНС, КПКОНПИ, така че мисля, че имаме добра релация с Европейската прокуратура по линия на усвояване на евросредства, за милиони".

Живко Коцев заедно с вътрешния министър Калин Стоянов, политическото и професионалното ръководство на МВР присъстваха на тържественото честване по повод професионалния празник на българската полиция. Главният секретар посочи, че ръководството на МВР се старае да направи професията „полицай“ привлекателна и прави всичко възможно да се попълнят всички незаети места.

Акция на МВР и Европрокуратурата срещу източване на евросредства

***


„Чрез смяната на Мустафа Карадайъ с Делян Пеевски Ахмед Доган дава заявка за преместване на ДПС в епицентъра на българската политическа власт“. 

Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов и коментира, че на повърхността става явно, че  Доган или е много недоволен от Карадайъ, или е много доволен от Пеевски. „Аз мисля, че и двете са верни“.

Експерт: Доган закрива периода на анонимно участие на ДПС във властта

***


От Министерство на околната среда и водите предупреждават, че в резултат на засилените валежи в сряда и през нощта срещу четвъртък има има риск от сериозно повишение на речните нива в по-голяма част от басейните. 

Най-съществено покачване на водите се очаква в Дунавския басейн.

На 9 ноември през деня и на 10 ноември речните нива в басейна ще започнат да се понижават. На 11 ноември отново в резултат на валежи ще има нови краткотрайни повишения на речните нива в басейна, главно в планинските части от басейна.

МОСВ: Има опасност от сериозни наводнения, нивата на реките ще се повишат

***


Украинският президент Володимир Зеленски приветства препоръката на Европейската комисия за започване на преговори с Киев за присъединяване към ЕС, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

По думите му този ход е „правилна крачка в историята“.

Зеленски след препоръката на ЕК: Правилна крачка в историята

***


Подкрепяният от Москва депутат от източната украинска Луганска област Михаил Филипоненко е убит с взривно устройство, поставено в автомобила му, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Филипоненко бе активна фигура от проруското сепаратистко движение след 2014 г. и бе сред ръководителите на т.нар. народна милиция на Луганската народна република. През септември той бе избран за член на местния парламент след избори, които много държави по света осъдиха, припомня британската информационна агенция, цитирана от БТА.  

Подкрепян от Русия бивш украински депутат е убит при бомбен атентат

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
4080 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.08 | 23:50

2
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.11.08 | 21:54

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини