Водещите новини! Предприети са стъпки по преместването на паметника на съветската армия. Денков: Президентът няма право да отказва оставката на председателя на ДАНС (и още…)

  • 08 ноември 2023 13:18

  • 1474
  • 0
Водещите новини! Предприети са стъпки по преместването на паметника на съветската армия. Денков: Президентът няма право да отказва оставката на председателя на ДАНС (и още…)
© БНТ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 ноември   

 

Трайков потвърди, че Паметникът на съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина, но зависи от областния управител кога ще стане това.

„Има много граждани и наши симпатизанти, които ги интересува този въпрос. Всичко, което зависи от нас, сме го свършили. Аз издадох предписания. Новият областен управител започна да предприема конкретни стъпки“.

Трайчо Трайков: Предприети са стъпки по преместването на Паметника на съветската армия

***


„Председателят на ДАНС прикрива нарушения на закона. Тук става дума за много сериозни нарушения. 

Отделно, свързано е с проявяване на политически пристрастия, и то документирани. 

Мотивите за исканата оставка на председателя на ДАНС са много сериозни – три страници мотиви, днес ще ги публикуваме и всеки може да ги види. 

Президентът няма право да отказва исканата оставка на председателя на ДАНС, надхвърля правомощията си. Доводът, че някой иска да овладее службите, е несъстоятелен. 

Аз трябва да мога да работя с председателя на ДАНС, а следващият председател ще бъде съгласуван с президента“.

Премиерът Денков: Президентът няма право да отказва исканата оставка на председателя на ДАНС

***


„Днешният отказ на НС да стартира своята работа се надявам да бъде момент на слабост, свързана с това, че всяка от партиите трябва да преосмисли резултатите от изборите и да види как ще продължи напред. 

Но действията на партиите през следващите дни ще покажат кои от тях се интересуват от тясно груповите си партийни интереси и кои – от съдбата на България“.

Акад. Денков: През следващите дни ще се види кои партии се интересуват от съдбата на България

***


Без кворум: Първото заседание на парламента след изборите се провали

***


„Всяка от партиите, от коалициите, ще си направи своя анализ, но аз очаквам като преминат умората и емоциите, да се върнем към народната нива и да продължим да орем, колкото и да е трудно“.

Христо Иванов: Това управление от самото начало е трудно и носи негативи на всички участници в него

***


Отношенията в сглобката коментира така: „След изборите всяка партия трябва да направи ревизия и да осмисли резултатите си“.

„Ние всички сме подкрепени от народа, за да работим. Няма да допуснем хората от Възраждане да делегират законодателната система“, каза още той.

Кирил Петков коментира отношенията в сглобката и оставката на Карадайъ

***


БСП внесоха вот на недоверие и обявиха: Кабинетът не може да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната

***


Бойко Борисов: Явно "сглобката" и механизмът на управление трябва да се предоговарят

***


Ивицата Газа вече е без гориво и без брашно. От Световната здравна организация заявиха, че нищо не оправдава „ужаса, който изживяват цивилните“.

Външните министри на страните от G-7 подкрепиха чрез общо становище въвеждането на „хуманитарни паузи“ и коридори, които да улеснят евакуацията и влизането на помощи в Газа. 

Ивицата Газа вече е без гориво и без брашно

***


Външните министри на Г-7, които се срещнаха в Токио, увериха днес, че групата ще остане „единна в своята твърда подкрепа за Украйна в лицето на руската инвазия, дори в настоящата международна ситуация“, визирайки конфликта между Израел и Хамас, предаде Франс прес.

Япония: Г-7 ще остане "единна" в своята "твърда" подкрепа за Украйна

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини