Водещите новини! Денков: Амбицията ни е да направим България едно от най-добрите места за живеене. Хамас държи палестинците като заложници (и още…)

  • 07 ноември 2023 13:18

  • 1542
  • 1
Водещите новини! Денков: Амбицията ни е да направим България едно от най-добрите места за живеене. Хамас държи палестинците като заложници (и още…)
© Facebook/Нова нюз/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 ноември   

 

Напредъкът по всеки един от приоритетите на правителството е изключително добър. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който участва в откриването на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit „Власт чувай 2023“.

Денков припомни, че сред основните приоритети на управлението са присъединяването на България към Шенген и еврозоната, към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и реформа в правосъдната система. 

„Ако решим тези проблеми, ние създаваме база, върху която да градим по-добро бъдеще“, посочи премиерът, цитиран от БТА.

Николай Денков: Амбицията ни е да направим България едно от най-добрите места за живеене

***


„Трябва да задаваме правилните въпроси, да творим – това е най-трудната задача. Нашите училища не са подготвени в световен мащаб да могат да творят. Изкуството е извън учебната програма, спортът също. Дисциплини, които дават широта на мисленето, като философията, е извън учебната програма. Ще трябва да се научим как да творим, как да измисляме нови модели, за да направим света малко по-добър. Това е тежката задача на нашето поколение в световен мащаб. В български мащаб трябва да поразчистим, а това не е чиста работа“, каза още министър Василев.

Асен Василев: Трябва да поразчистим още в България

***


Акад. Денков: Надявам се планираната ротация с Мария Габриел да се случи

***


Нова система за връчване на актове за нарушения на пътя ще представят от полицията. Уведомленията до нарушителите ще пристигат по електронен път.

МВР ще представи нова система за връчване на актове за нарушения на пътя

***


Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста, реши на днешното си заседание Районният съд в Стара Загора.

Делото за промяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през миналата седмица, но тогава адвокатите му Валентин Димитров и Петко Кънев заявиха, че не са се запознали с част от материалите.

Съдът реши: Георги Георгиев, обвиняем за нападението на Дебора, остава в ареста

***


Ще има разработени модели и всяка община ще може да избира кой модел е най-подходящ за нея. Някои общини вече прилагат такива модели.

Ще изхвърляме боклука по нов начин

***


По негови думи Хамас пропуска само по списъци определени хора, които да излязат от Ивицата Газа, т.е. категорично държи палестинското население там като заложници.

„Хамас иска да изчисти своето име пред международната общност, затова и публикува кадри от военните действия в Газа“, посочи той.

По негови думи организацията иска да подчертае, че агресията не е само от тяхна страна, но и от страна на Израел. В началото света осъди терористичната атака, но в момента общностите са по-склонни да виждат какво се случва в Газа и да съпричастни с хората там.

Керемедчиев: "Хамас" държи палестинското население като заложници

***


Кадър, заснет от Рой Идан, фоторепортер, жител на Кфар Аза е последното доказателство за ужаса, който предстои да се случи няколко минути по-късно в дома му. 

Михаел и Амалия видели всичко: единият терорист застрелва майка им, а другият терорист стреля по баща им и го ранява тежко. Малката им сестра бяга.

Въпреки всичко това двете деца не изпадат в паника и Амалия спокойно обяснява на баба си какво точно се е случило. Казва й: „Не се притеснявай, армията идва да ни спаси всеки момент. Михаел се обади в полицията“.

Как 9-годишно момче и по-малката му сестра успяха да се спасят от терористи, убили семейството им?

***


Президентът на САЩ Джо Байдън снощи каза на израелския премиер Бенямин Нетаняху, че е наложително да се предприемат стъпки за защита на палестинските цивилни граждани, като същевременно потвърди подкрепата си за усилията на Израел да защити своите граждани от Хамас, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом.

Байдън подчерта необходимостта от защита на палестинските цивилни в разговор с Нетаняху

***


Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров официално върна днес акредитационните си документи в руското външно министерство. Той е посъветван в двуседмичен срок да напусне страната. 

От 1 ноември на Григоров е забранено да изпълнява журналистическата си работа в Москва след изгонването от България на кореспондента на "Российская газета" Александър Гацак. 

Кореспондентът на БНР в Москва върна акредитационните си документи в руското МВнР

***



 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1542 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.07 | 15:02

1
Израел държи целия Палестински народ заложник

Добави коментар

Водещи новини