Водещите новини! Изтече скандален запис за купуване на гласове в Пловдив. Българската държава е собственик на руската църква (и още…)

  • 01 ноември 2023 19:27

  • 2668
  • 4
Водещите новини! Изтече скандален запис за купуване на гласове в Пловдив. Българската държава е собственик на руската църква (и още…)
© Pixabay/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 ноември   

 

„Ние сме купили 7000 гласа, Славчо 4000 да направи, Колев и Кисьов по 3000 и сме готови. Ще искаме двама заместник-кмета. Кажи на човека, че ни трябват още 500 000 за циганите, да можем днес да ги раздадем и това е…“

Запис с това съдържание бе изпратен до някои медии в Пловдив, с обяснението, че в него  се чува гласът на един от основните участници на местните избори в града под тепетата и дългогодишен заместник кмет в Община Пловдив - Георги Титюков.

Самият Георги Титюков коментира, че това не е неговият глас и най-вероятно е генериран с изкуствен интелект.

Изтече скандален запис за купуване на гласове в Пловдив

***


„Повече от месец преди изборите изпратих списък към ДАНС с въпроси кои са рисковете, които виждат, свързани с изборите, и какви решения биха могли да предложат за тях. Отговор така и не получих. Зам.-председателят на ДАНС е изпратил справката, без да ми каже. 

Редът е друг. Този човек е трябвало да се обади, че има такъв риск, да се види какъв е проблемът и не може ли да бъде решен по друг начин и тогава да се гръмне този слух за машините. 

Направено е точно обратното – първо гръмва слухът, който доведе до отмяна на машинното гласуване“, подчерта Николай Денков.

„Чакам вече няколко дни предложение от председателя на ДАНС да сменя този човек, защото такъв е редът. Видях се лично с него и му казах, че го чакам. Той ми каза, че ще се запознае с документите. Ще го чакам още малко“, отбеляза премиерът.

Денков: Шефът от ДАНС е нарушил закона със справката за машините

***


„В дните преди изборния ден станахме свидетели на ново посегателство върху изборния процес и опит да се срине изцяло доверието в българските институции. 

Резултатът от активното мероприятие на ДАНС и ЦИК е 20% недействителни бюлетини в цялата страната или 554 525 заглушени гласове. 

Към невалидните бюлетини добавяме и драстичните нарушения в протоколите“.

Васил Терзиев: В неделя всичко зависи от нас

***


Манол Пейков: Славчо Атанасов излъга пловдивчани като борец срещу модела на ГЕРБ в Пловдив

***


Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

"Ние бяхме сезирани да предприемем действия по възстановяване на собствеността на Руската църква, понеже регионалното министерството е компетентният орган да упражнява правата на собственост на държавата. Материалите с този казус са доста обемни. Ние ще се запознаем с цялата фактология, след което ще предприемем съответните действия".

Това обясни по време на брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, във връзка с казуса със собствеността на „Руската църква“ в София.

Регионалното министерство се заема по казуса с Руската църква

***


Основанията се отнасят към експулсиране на чужденец, на когото се отказва издаване на виза или влизане в страната, тъй като с действията си е поставил или може да постави в опасност международните отношения, сигурността или интересите на българската държава или за когото има данни, че действа против националната сигурност.

Мъжът е напуснал територията на България днес, уточняват от ДАНС. Той е бил призован на 29 септември за връчване на заповедта в Дирекция „Миграция“ на МВР, а по-късно - в сградата на ДАНС. Той отказва да се яви и се укрива на територията на Посолството на Руската федерация в България, посочват от службата за сигурност.

ДАНС с официална позиция по случая с журналиста на „Российская газета“

***


При плащания в брой между граждани сумата не бива да надвишава 5000 леи (2000 лв.) на ден. Такъв е и дневният лимит за плащания между юридическо и физическо лице. За разплащания между фирмите ограничението на ден е 1000 леи (400 лв.) Дневният лимит за максимална касова наличност на фирмите е 50 000 леи (20 000 лв.) В противен случай държавата налага глоба в размер на 25 процента от сумата, с която е превишен този лимит.

От днес Румъния ограничава плащанията в брой

***


Мхм. И Киев – за три дни…

Сергей Шойгу: Ще свалим всички доставени изтребители F-16 на Украйна за 20 дни

***


Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили руски дрон ZALA с директен удар от доставената им от САЩ реактивната система за залпов огън HIMARS, съобщава "РБК-Украйна", като се позовава на съобщение от Оперативно командване "Запад" в социалната мрежа Facebook.

Украински военни унищожиха руски дрон ZALA с директен удар от HIMARS

***


В резултат от взетите проби не са били открити следи от фентанил или метамфетамин в организма на Пери.

Въпреки това продължава провеждането на по-задълбочени тестове, за да се установи дали в тялото на актьора няма друг тип наркотици и дали лекарствата, които е приемал, са били дозирани правилно.

Окончателните резултатите ще бъдат готови след 4 или 6 месеца, като едва тогава съдебният лекар ще оповести официалната причина за смъртта на Матю Пери.

Излязоха първите резултати от токсикологичния анализ на Матю Пери

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.02 | 00:28

4
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.11.02 | 00:26

3
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.11.01 | 21:53

2
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ! ПОБЕДА!
До 1

2023.11.01 | 20:49

1
Хей. Ко.минте.рновски боклук. ДАНС трябва да ти намерят АЙПИ адреса в БГ и веднага след другия фашистки боклук - псев.дожур.налиста вън от България ,заминавай си за Кочината при Путьо Окупа.торчето.

Добави коментар

Водещи новини