Арабският комитет се разграничи от палестинеца, призоваващ към джихад у нас

  • 27 октомври 2023 20:33

  • 1540
  • 5
Арабският комитет се разграничи от палестинеца, призоваващ към джихад у нас
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Арабският комитет за интегриране у нас се разграничи от действията на арестувания в София палестинец. 50-годишният Бахжат беше задържан заради клип, в който обявява свещена война срещу израелци и американци и призовава към джихад, а в дома му в столичния квартал „Люлин” полицията е открила знаме на ИДИЛ.

Бахжат живее от няколко години в София. Съседите му го познават бегло. Жена, която живее в същия блок, сподели пред Нова телевизия, че той ѝ е помагал с бебешката количка. Забелязали, че напоследък често го посещавали араби. Събирали се пред входа, а после и в апартамента му. Какво са обсъждали - съседите не знаят, но подозират, че полицията ги е следяла изкъсо. „Полицаите са били цивилно облечени първия ден. На другия ден се качват и ги арестуват всичките, които са били в апартамента“, твърди друга съседка на палестинеца.    

Задържаният живее у нас от 1996 година. Женен е и е със статут на постоянно пребиваващ. Днес в апартамента му екипът ни не откри никого. Даниел познава семейството на задържания, както и самия Бахжат. „Много са добри, много са благи цялото семейство. Не съм го виждал агресивен или нещо такова. Мисля, че той не е добре. Мисля, че взима някакви опиати. Лично за мен човекът е дезориентиран, сяда по пейките, става, не знае къде се намира, сам си говори“, казва той.

В София задържаха мъж, призовавал за свещена война срещу израелци и американци

Според Арабския комитет за интегриране Бахжат имал болезнено минало. Живеел като бежанец в Ливан и посещавал комуна. „Баща му почина преди няколко месеца. Сега е точно проблемът, който става – ние сме под окупация. Жестока война, бомбардировка, то нормален човек ще се побърка, камо ли човек с психическо отклонение“, коментира председателят на Комитета Ибрахим Халед. Той категорично разграничи общността от действията задържания. „Нито имаме спящи клетки или не знам какво – глупости! Хората си живеят тук отдавна, няма място за страх“, допълни Халед.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1540 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.28 | 09:47

5
Разпродажба!!!!!!!!!!! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена-----------> mub.me/mono

2023.10.28 | 01:55

4
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw
ХАМАС СА НАРКОМАНИ

2023.10.27 | 23:57

3
В ДЖОБОВЕТЕ НА УБИТИ ТЕРОРИСТИ Е НАМЕРЕНА ДРОГА ОТ НАЙ МРЪСНАТА

2023.10.27 | 23:47

2
Оставете клетника човечеца на мира смешници клоуни пи.чка ви майчина скапана

2023.10.27 | 21:46

1
Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена--> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини