Водещите новини! Старт на делото за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Израел удари в Сирия (и още…)

  • 25 октомври 2023 13:25

  • 1485
  • 1
Водещите новини! Старт на делото за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав. Израел удари в Сирия (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 октомври   

 

„По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни обвинения отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща“, съобщи министър-председателят.

„Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона за да изпълним нечии желания. Трябва да се спазват законите“, заяви Денков.

„В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, което ясно съм казал, е, че до края на годината "Лукойл" са поели ясен ангажимент да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Съжалявам да го кажа, знам че има очаквания, но правителството и аз лично трябва да спазваме законите. "Лукойл" пое ангажимент да изпълни закона, какъвто е в момента“.

Денков: Завеждам дело срещу хората, които говорят за "хранилката на Лукойл"


С 11 гласа "за" и 3 "против", без "въздържали се" енергийната комисия в парламента отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката.

Държавният глава не е съгласен пълната либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители да се случи до 2026 г.

Ресорната комисия отхвърли ветото на президента върху Закона за енергетиката


„Крайно време е спортът в България да спре да се финансира по симпатии, а да започне да се финансира по правила. 

Правилата са направени така, че за всеки лев, който клубовете си осигурят и решат да го инвестират в спортна инфраструктура, държавата инвестира един лев заедно с тях. Това ще помогне по три начина“.

Асен Василев: Крайно време е спортът в България да спре да се финансира по симпатии


България бележи най-голямото подобрение сред всички страни в света в оценката за върховенството на закона спрямо миналата година, показва индексът Rule of Law Index 2023 на World Justice Project (WJP). Въпреки това обаче все още има „значителна възможност за подобрение“, коментира Лесли Солис, директор проучвания на EU Subnational Project към WJP.

Страната ни се нарежда на 26-о място сред държавите членки на Европейския съюз, като след нея е единствено Унгария. В цялостната класация сме на 59-а позиция от общо 142 държави с оценка от 0,56 пункта, издигайки се с 3 позиции и подобрявайки оценката си с 1,7% спрямо миналата година.

България бележи най-голямото подобрение в света във върховенството на закона


В Софийския градски съд започва делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. Това съобщиха от институцията.

Старт на делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав


Нашенец се оказа в центъра на съдебен процес за кражбата на преносимия компютър на председателката на американския Конгрес Нанси Пелоси по време на щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, съобщава "Телеграф". 

Нашенец се замеси в страшен скандал с ФБР заради гаджето си


Израелските въоръжени сили заявиха, че са засекли две изстрелвания на ракети от територията на Сирия, които са паднали в открити пространства късно вчера. Израелските сили са отвърнали с артилерийски огън по местата, от които са били изстреляни ракетите. Те съобщиха също, че техни изтребители са поразили "военна инфраструктура и ракетни установки на сирийската армия".

Израел удари военна инфраструктура в Сирия


Лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбула" шейх Хасан Насралла се е срещнал с водещи фигури от палестинските движения "Хамас" и "Ислямски джихад", предаде Ройтерс, като се позова на информация на телевизията на "Хизбула" - "Ал Манар".

На срещата с Хасан Насралла са присъствали Салех ал Арури, заместник-ръководител на "Хамас", и Зиад ан Нахала, ръководител на "Ислямски джихад", съобщава "Ан Манар".

Лидерът на "Хизбула" се е срещнал с лидери на "Хамас" и "Ислямски джихад"


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1485 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.25 | 14:32

1
Майката на убиеца е виновна! "Виж съседа, Американец, преуспял, с долари!, а ти рубладжия- нехранимййко."

Добави коментар

Водещи новини