Водещите новини! София е най-опасният за пешеходците град в цяла Европа. Съдът глоби ТЕЦ „Бобов дол“ със 150 000 лв. Моряците от „Рожен“ се прибират (и още…)

  • 18 октомври 2023 13:32

  • 829
  • 0
Водещите новини! София е най-опасният за пешеходците град в цяла Европа. Съдът глоби ТЕЦ „Бобов дол“ със 150 000 лв. Моряците от „Рожен“ се прибират (и още…)
© Getty Images/Canva/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 октомври   

 

София е най-опасният град за пешеходците в цяла Европа. Това заяви пред БНР Богдан Милчев, който оглавява Института за пътна безопасност. Милчев е бивш шеф на КАТ.

129 души са загинали в София от януари 2021 г до днес. 62-ма от тях са пешеходци, оповести данни той.

Богдан Милчев: София е най-опасният за пешеходците град в цяла Европа


Георги Георгиев: Ето какво направихме за безопасността в София


Глоба от 150 000 лева постанови състав на Районния съд в Дупница за ТЕЦ "Бобов дол". Санкцията е за изпускане на вредни газове в атмосферата, което  установено при проверка на РИОСВ.

Съдът глоби ТЕЦ "Бобов дол" със 150 000 лева


Четиримата български моряци от кораба "Рожен" в Ашдод ще пристигнат в София с полет от Тел Авив в 17.15 часа днес. 

В момента тримата моряци, които ще сменят своите колеги, вече са отпътували за Ашдод. Това съобщи за Радио Варна капитан Александър Калчев - изпълнителен директор на Параходство "Български морски флот".

Моряците от "Рожен" пристигат в София с полет в 17.15 часа


Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира днес от Пекин въвеждането на новата такса за транзит на руски газ през България, посочвайки, че в момента е важно да се обърне внимание на решаването този проблем, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Вучич: Трябва да се реши проблемът с въведената от България такса за транзит на руски газ


Посланикът ни в Израел за информацията има ли българка сред заложниците на „Хамас“


Пресцентърът на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) разпространи видеозапис, който според военните доказва, че смъртоносният взрив в болница "Ахли Араб" в град Газа е предизвикан от заблудена палестинска ракета, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израел разпространи кадри от взривената болница в Газа като доказателство на тезата си за палестинска ракета


Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманин заяви в телевизионен ефир, че футболистът Карим Бензема поддържа връзки с ислямистката терористична групировка „Мюсюлмански братя“.

„Известно е, че Карим Бензема има връзки с „Мюсюлмански братя“, съобщи вътрешният министър в интервю за френската телевизия Cnews.

Футболистът Карим Бензема има връзки с терористична групировка?


ЕК: Няма извинение за удар срещу болница в Газа


„Палестинската терористична групировка Хамас изяви готовност да освободи заложници, взети плен по време на нейната операция срещу Израел на 7 октомври", това предаде телевизия Ен Би Си.

Хамас е готова да освободи заложници


Районна прокуратура в Стара Загора e привлякла като обвиняеми по две досъдебни производства двама мъже за престъпления, извършени в условията на домашно насилие. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. И двата случая са от събота, уточнява БТА.

Мъж заплаши бившата си с киселина, а друг преби и влачи приятелката си след скандал


„Проведохме предварителни разговори с председателя на Европейската комисия, имаме решение на Министерския съвет, така че с това писмо официализираме процедурата, с която искаме този таван да отпадне и средствата да могат да бъдат разпределени“, съобщи министър-председателят.

„С това изпълняваме няколко от точките на споразумението със земеделските производители, както и изпълняваме останалите точки от това споразумение“, каза още Николай Денков.

Кабинетът отпуска десетки милиони по споразумението със земеделците


Киев е изстрелял ракети по руски военни самолети и складове в окупираните украински територии. Поразени са цели в град Бердянск, както и в Луганска област.

Съобщава се, че са използвани и касетъчни бомби. Новината за ракетите с далечен обсег беше потвърдена и от украинския президент Володимир Зеленски:

„Благодаря на Съединените щати. Това, което се споразумяхме с президента Байдън, беше изпълнено. Ракетите АТАКМС доказаха колко са прецизни."

Киев съобщи, че е използвал балистични ракети с далечен обсег


 

Последвайте канала на

Novini.bg
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини