Водещите новини! Русия и Иран „предупреждават“ Израел да спре навлизането в Газа. Предстоят важни промени в „Гражданската отговорност“ (и още…)

  • 17 октомври 2023 19:21

  • 5240
  • 4
Водещите новини! Русия и Иран „предупреждават“ Израел да спре навлизането в Газа. Предстоят важни промени в „Гражданската отговорност“ (и още…)
© Getty Images/Pixabay/YouTube/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 октомври   

 

Ръководителят на Кремъл, който сам води унищожителна война срещу Украйна, призова за прекратяване на огъня, за да се защити цивилното население.

Песков за пореден път потвърди, че се очаква Абас да посети Москва, въпреки че не е определена дата. Русия се застъпва за създаването на независима палестинска държава, като същевременно подкрепя гаранциите за сигурност на Израел.

Русия предупреди Израел да не предприема сухопътна офанзива в Газа


„Ударите на съпротивителния фронт срещу ционистките режими (Израел - бел. ред.) ще продължат, докато този "раков тумор" не бъде изкоренен от картата на света", каза Фадави.

„Друга ударна вълна идва, ако Израел не прекрати жестокостите в Газа", закани се той.

Иран към Израел: Ударната вълна идва, ако не спрете!


Пентагонът съобщи днес, че 2000 американски бойци са в повишена бойна готовност на фона на кризата в Близкия изток, предаде АФП.

Пентагонът постави в повишена готовност 2000 бойци


Натискът на българското правителство върху руските енергийни активи в България е накарал „Лукойл Нефтохим” да започне процес на продажба на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас. Това казва финансовият министър Асен Василев пред „Файненшъл Таймс” в специален материал за страната ни и руските енергийни маневри.

Василев твърди пред изданието, че вероятно има икономическа полза от смяната на собствеността и заявява, че „имаме индикации за интерес”. Правителството не участва в продажбата на рафинерията, която доставя на международни клиенти повече от половината от продукцията си – включително важни доставки на дизел за Украйна в началото на руската инвазия.

Асен Василев: „Лукойл Нефтохим” е в процес на продажба


България може би има поне един гражданин, който е заложник на Хамас, пише The Wall Street Journal.

Българка сред заложниците на "Хамас" в Газа?


Πaлecтинcĸaтa въopъжeнa гpyпиpoвĸa "Xaмac" изпoлзвa глoбaлнa финaнcoвa мpeжa, зa дa нacoчвa пoдĸpeпa oт блaгoтвopитeлни opгaнизaции и пpиятeлcĸи нaции, пpeĸapвaйĸи пapи пpeз тyнeли в Гaзa или изпoлзвaйĸи ĸpиптoвaлyти, зa дa зaoбиĸoли мeждyнapoднитe caнĸции, твъpдят eĸcпepти, цитиpaни oт Rеutеrѕ.

Финансирането на "Хамас": криптовалути, благотворителни организации и още...


Денков с коментар за информацията за български заложник в Газа


Всеки застраховател трябва да приеме собствени правила за системата „бонус-малус“, при която цената на застраховката „Гражданска отговорност“ зависи от рисковия профил на водача и от това дали виновно е причинил щети при катастрофи. Това предвижда проект за промени в Кодекса за застраховането, публикуван за обществено обсъждане от Министерството на финансите.

Предстоят важни промени в "Гражданската отговорност"


Напрежението е доста сериозно от началото на есента. България отново е поставена в една деликатна ситуация, защото има риск през нас да мине бежански поток. Това заяви в ефира на Nova News Тихомир Безлов, старши експерт от Центъра за изследване на демокрацията.

Тихомир Безлов посочи коя друга страна може да ни наложи вето за Шенген


Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот изслушаха ютюбъра Станислав Цанов за машинното гласуване, връзката му с Алексей Петров и заплахите, които твърди, че е получавал от него.

Станислав Цанов: Алексей Петров ми звънна леко подпийнал по "Телеграм", демонстрираше безлимитните си възможности


В Брюксел вчера въоръжен мъж откри стрелба срещу група шведски футболни фенове, като уби двама от тях. Заподозреният извършител на нападението е неутрализиран по време на полицейска акция, припомниха от външното ни министерство. 

МВнР: Българските граждани да не предприемат търпящи отлагане пътувания до Брюксел


Дворецът Версай във Франция евакуира своите посетители и ще бъде затворен днес, предаде Ройтерс.

Телевизия Бе Еф Ем, позовавайки се на източници от полицията, съобщи, че екип сапьори се отзовал на сигнала за тревога.

На 14 октомври, ден след убийството на учител при ислямистка атака, бомбени заплахи, които се оказаха фалшиви, наложиха евакуация на Лувъра, Версай и парижка жп гара, отбелязва БНР.

Бомбена заплаха отново евакуира Версайския дворец


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5240 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иран ако реши на сериозно

2023.10.17 | 20:11

1
Да атакува Израел ще ги смачка яко един път завинаги и това го знаят евреите много добре, само като чуят името Иран се напикават

2024.06.11 | 08:32

4
ТОЧНО ТАКА!

2023.10.18 | 01:07

3
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.17 | 23:39

2
Пак льжа от запад...

Добави коментар

Водещи новини