Водещите новини! Тероризъм в Брюксел и опити за тероризъм в България. Пепи Еврото изпрати сигнал, че е подкупил български прокурор (и още…)

  • 17 октомври 2023 13:27

  • 2516
  • 1
Водещите новини! Тероризъм в Брюксел и опити за тероризъм в България. Пепи Еврото изпрати сигнал, че е подкупил български прокурор (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 17 октомври   

 

Терор в центъра на Брюксел. Полицията е на крак и издирва радикализиран ислямист, който по-рано застреля двама футболни фенове. 

Свидетели разказват, че около 7 ч. вечерта мъж, облечен като строител, започнал да стреля на посоки. Той крещял, че е член на терористичната организация "ИДИЛ" и се бори за честта на мюсюлманите по света.

Стрелецът открил огън по бизнес сграда в района, където ранил портиера и счупил десетки прозорци, а по-късно се придвижил към съседните улици.

Терор в центъра на Брюксел: Издирват радикализиран ислямист, убил двамата футболни фенове


Белгийските власти потвърдиха смъртта на Абдесалем Ласуед (45 г.), установен като извършител на снощния атентат в Брюксел, при който бяха убити двама шведски граждани, а техен сънародник бе тежко ранен. Според министъра на вътрешните работи Анели Верлинден е възможно нападението да е дело на терористична клетка. Издирват се съучастници, уточни полицията.

Белгийските власти потвърдиха: Нападателят от Брюксел е убит, търсят се съучастници


Шведската служба за полицейска сигурност SAPO заяви във вторник, че нейната оценка за нивото на заплаха срещу Швеция остава непроменена, след като въоръжен мъж застреля и уби двама шведи в Брюксел късно в понеделник.

Швеция запазва нивото на заплаха след убийства в Брюксел


„Тероризмът“ се определя като опит за сплашване или насилие, което води до промени в живота на хората, породени от вълна от страх. 

Вандали надраскаха със спрей автомобили на доброволци от Украинския дом във Варна.

По колите е имало надписи „Вън” и „Путин”. Потърпевшите са шокирани от случилото се.

„Не знам кой може да постъпи по подобен начин. Преди няколко месеца ни бяха залепили руското знаме на сградата. Заплашваха ни и със смс-и. Стигало се и до обири на апартаменти.

Притесняваме се от нови нападения”, заяви в ефира на „Здравей, България” Евгения Волкова , председател на дома.

С надписи „Вън” и „Путин”: Надраскаха автомобили на украински доброволци


Това също се приема за тероризъм – телефонен тероризъм. 

Нова серия бомбени заплахи в български училища: Кой стои зад тях


В сигнала се твърди, че Еврото давал по 10 000 лева на българския прокурор в Европейската прокуратура Теодора Георгиева. Парите били предавани в ресторант "Осемте джуджета", като това ставало в периода 2019-2023 г. 

Пепи Еврото изпрати сигнал, че давал подкупи на български европрокурор, започва проверка


„Сигналът срещу мен е атака от шефовете на Пепи Еврото. Това са номерата на г-н Гешев, които продължават и сега. Европейската прокуратура спря кражби за десетки милиони и искат да ме дискредитират“, каза пред „24 часа" европейският прокурор Теодора Георгиева.

Според Георгиева това е анонимен сигнал, защото властите не знаят къде е Петров. Той е обвиняем по делото "Осемте джуджета" за търговия с влияние и незаконни записи, но успя да се укрие и е в неизвестност. "Държавата не знае къде е Петров, а той праща сигнали, които се проверяват. Защо не го задържат?", казва ръководителят на българския офис на Европейската прокуратура.

Прокурор Теодора Георгиева: Сигналът срещу мен е атака от шефовете на Пепи Еврото, това са номерата на Гешев


„През последните 2 дни виждаме известно успокояване, известно балансиране на изказванията на различните участници. Ясно е, че "Хамас" трябва да бъде изкоренена, тъй като тя носи терористичния заряд в себе си, но в същото време трябва да е ясно, че има мирни жители и трябва да се търси тяхното представителство и защита, за да може да се създаде по-устойчив мир“.

„Няма непосредствена заплаха от миграционен натиск. Притесняваме евентуална възможност от ескалация на конфликта", заяви още Денков. 

Денков: „Хамас” трябва да бъде изкоренена


Все още остава загадка кога точно е заснето видеото с Мия и дали въобще е автентично. От армията посочват, че „Хамас“ често използва такива видеоклипове като част от психологическата война, която води

В клипа „Хамас“ иска да се представи като хуманитарна организация, а всъщност те са терористи, отговорни за смъртта и отвличането на бебета, жени, деца и възрастни хора“, посочват от израелската армия.

Хамас публикува видео със заложничка от Газа, ето какво каза Миа Шем


"Хамас" заяви, че държи между 200 и 250 израелски заложници в Газа


„Не ни е казано в колко часа ще преминем" в ивицата Газа, но ни помолиха да тръгнем за Рафах", потвърди служител на Египетския Червен полумесец, пожелал анонимност.

През последните дни със самолети от различни държави и международни организации пристигнаха товари с хуманитарна помощ. Египет е изпратил десетки камиони.

Конвои с хуманитарна помощ се приближават към контролния пункт между Египет и Газа


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.17 | 16:38

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини