ЦГМ връща "некролога" на предното стъкло на автобуси и тролеи

  • 17 октомври 2023 09:43

  • 31136
  • 1
ЦГМ връща "некролога" на предното стъкло на автобуси и тролеи
© ИБИС техници - София
Слушай новината Слушай новината

Центърът за градска мобилност издаде вчера късно следобяд разпореждане, с което заставя транспортните оператори да изпълняват разпорежданията на каталог за табелите и стикерите, издаден през 2011 година и ревизиран през 2018 във връзка с добавяне на допълнителната книжна табела с черни цифри на бял фон, която водачите жаргонно наричат "некролог".

Тези допълнителни табели отпаднаха в края на миналата година за по-голямата част от градския транспорт, след като експертите от звеното "ИБИС техници - София" внесоха и защитиха в Комисията по транспорт решение за оптимизация на визуалната информация. Тази промяна се посрещна добре и освен, че върна европейския облик на превозните средства намали информационното "замърсяване" по возилата. Неясно защо обаче, по нареждане на директора на дирекция "Обществен транспорт" в ЦГМ Антон Деспотов, от вчера реално, "некрологът" отново е задължителен, трябва да се изпълни разпореждането, обясниха експерти.

Към него не са приложени никакви методически указания, не е взето под внимание и решението на Комисията по транспорт от м. Декември 2022 година.

Транспортните оператори пък шеговито се питаха вчера "Последно, заекът със шапка или без шапка е?".

70% от транспорта в София остава без гласово оповестяване

С остра позиция в своята официална страница излязоха и от звеното "ИБИС техници - София", аргументирайки се с големия брой остарели разпоредби в цитирания каталог, както и с хаоса, който се създава с подобен род неясни и непридружени от задължителни методически указания разпореждания.

Последвайте канала на

Novini.bg
31136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нopмaлeн психичнo 6oлeн тpoл

2023.10.17 | 10:29

1
тиквите са направили последната обществена поръчка преди фаталния край

Добави коментар

Водещи новини