Палестино, Палестино, земльо съветска… и за тебе ли кè се тèпаме?

  • 16 октомври 2023 17:02

  • 4920
  • 0
Палестино, Палестино, земльо съветска… и за тебе ли кè се тèпаме?
© Getty Images/Novini.bg

Това не е текст за Плестина, палестинците и Израел; това е текст за живите мъртви…

Мислехте, че дъното е стигнато, когато обвиниха Зеленски – евреин, потомък на оцелели от Холокоста – в нацизъм? Не. Съвсем не. 

Мислехте, че „денацификацията“ на държава, в която крайната десница не може да събере и кирливи 2% подкрепа, от държава, която е превърнала свободата в мръсна дума, е връх на нахалството и двуличието (дори не подхващам темата, че кремъл е започнал Втората световна заедно с Хитлер – като съюзници; сещате се – „Молотов—Рибентроп“)? 

Отново не. 

Сега имаме нов „подход“ към историята, събитията, случките и най-вече – реалността. 

„Новото-двайсе“ е да обвиняват ВСИЧКИТЕ израелци в нацизъм. 

За кого говоря ли? Още ли не зацепвате? За същите, дето по време на COVID бяха на страната на COVID, мангъров и копейката, ритаха срещу маските и ваксините; по време на обсъжданията за закона срещу домашното насилие бяха на страната на домашното насилие и защитаваха насилниците, обвинявайки жертвите, че сами са си виновни; по време на нападението на путин над цивилни украинци са на страната на путин; логично… сега са на страната на хамас и смятат, че да викат, че са традиционни християни и „Аллаху акбар“ едновременно не е достойно за съжаление, а за гордост. 

Щеше да е изненада, ако не бяха на страната на злото този път.

„Злото“ е хамас, не палестинците, издишай. 

Това са същите хора, които не спират вече десет години да плюят по бежанците (да, по палестинските също) и да ги наричат с какви ли не расистки словосъчетания. Пожелават им да им се случи Динко със свинските опашки, радват се на всяка новина, в която се пише, че са умрели еди-колко-си бежанци, но сега са загрижени за правата им. 

Същите, дето не знаят къде и какво е Палестина, но са готови да спорят с историци, политолози, дипломати и военни по теми за близкоизточния конфликт и да ръсят идеи и „решения“, които са произвели след 20-минутно четене на сайт, в който няма едно заглавие, написано без правописна грешка. 

Произвели“, разбира се, е термин, с който прекалено свободно си служа… по-скоро: които са им набили в главите, защото те по навик, като се случи нещо ново, за което не знаят нищо, са отишли в техните сайтове и FB страници, където да се запознаят с опорките. След това са били готови с мнение и са убедени, че винаги са го имали. 

Гледам сега, че се е произвела („една от“, че са много) опорката, че палестинците са българи…
… 

Дайте си малко време и го осмислете. 

Така. Значи: палестинците били българи. Но има и още. Израел също се намирал на древнобългарска земя. И сега българите-палестинци са прогонени от българския Израел. 

Силно, нали?

„Играта на логика“ там е старата – използват думички и наименования, които им звучат подобни на нещо българско и така „доказват“, че въпросните говорещи езика са „българи“. Фактът, че не вдяват смисъла на словосъчетанието „индоевропейски езици“ е повече от ясен; детската им наивност обаче далеч не е толкова очарователна. 

Сега не се досетиха, че могат да (и ще) влязат в конфликт на интереси с най-любимите си хора на света – руснаците. 

За Палестина, това. 

За нея ще влязат в конфликт с наследниците на Петър I, Иван Грозни и Чебурашка. 

Ето, оказва се, че чебуРАШКИТЕ имат претенции (каква изненада!) и към Светите земи. Защо? Защото те (рашките) са новите римляни (демек, москва е Третият Рим и така нататък… мозъчна супа). 

Вие си мислите, че конфликтът в Близкия изток има измерението: чия трябва да е Палестина и Светите земи—на Израел или на палестинците? Може целият свят да си го мисли това? 

Но грешите гръмовно. И вие, и светът. На североизток имат съвсем различно виждане за нещата. Никви палестинци, никви израелци да не им се пречкат в краката. Светите земи си ги смятат за свои, не палестински или израелски. 

И сега… какво? Палестина е българска и палестинците са българи, ама руснаците смятат, че Светите земи трябва да са руски. 

Да питаме ли: чия е Палестина? Не можем да се разберем. 

Или ще стане по стария модел – ние си я връщаме след векове чуждо иго; и идват руснаците да я асвабадят… и слагат паметник на съветски асвабадител с шмайзер и гей любовници? 

Светът се тресе – от криза и война в криза и война; копейките правят вот след вот, за да останем без правителство

______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
4920 0

Водещи новини